PDREM Adından Söz Ettiriyor

PDREM Adından Söz Ettiriyor

Mayıs 2017’de kurulan Pamukkale Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (PDREM), PAÜ öğrencilerineoryantasyon programı, bireysel ve grupla psikolojik danışma, psikoeğitim programı, seminer ve atölyeler gibi hizmetler sunuyor, bununla birlikte yaptığı araştırmalar ve bilimsel çalışmalar ile de adından söz ettirmeye devam ediyor.

Kurulduğu günden bu yana öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören ve 400’ü aşkın başvuru alan PDREM, 1 müdür, 2 uzman (psikolog ve psikolojik danışman), 2 gönüllü PDR yüksek lisans ve 1 gönüllü PDR lisans öğrencisinden oluşan çekirdek kadrosuyla tüm PAÜ’lü lisans ve lisansüstü öğrencilerine ücretsiz hizmet veren bir merkez niteliği taşıyor.

Merkez hakkında bilgi veren PAÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve PDREM Müdürü Doç. Dr. Hülya Şahin Baltacı, ‘‘Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın teşviki ve eğitim öğretimden sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdinç Duru’nun desteği ile faaliyete geçen PDREM, yaptığı bilimsel araştırmalar ve çalışmaların yanı sıra öğrencilerimizin ücretsiz psikolojik danışma ve rehberlik hizmeti alabildiği bir merkez olarak tasarlandı. Hem ülkemizde hem de yurtdışında üniversitelerde psikolojik destek hizmetleri veren merkezler uzun yıllardır hizmet veriyor. PAÜ’nün çeyrek asırlık tarihinde süregelen bu boşluğu doldurma hedefiyle yola çıktık. Hem kampüste yaptığımız ihtiyaç analizinin sonuçlarını hem de merkezimize yapılan başvuruları incelediğimizde, PAÜ öğrencilerinin de psikolojik destek alabilecekleri bir merkezin varlığına ihtiyaç duyduklarını görüyoruz. Henüz birinci yılımızı doldurmadan öğrencilerimizden gördüğümüz yoğun talebin önümüzdeki dönemlerde daha da artabileceğini düşünüyor ve artan talebi karşılayabilmek için yeterli uzman sayısına ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bireysel ve grupla psikolojik danışma, çeşitli psikoeğitim programları, oryantasyon programı, duygu odaklı çift terapisi, seminer, konferans ve atölyelerden oluşan hizmetleri ile PDREM, hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Bireysel psikolojik danışma oturumları 40 dakika sürüyor ve danışanlar 15 günde bir randevu alabiliyor.

PDREM’den hizmet almak isteyen öğrenciler önce merkeze şahsen gelerek başvuru formunu dolduruyor ve öngörüşme için randevu alıyor. Pamukkale Üniversitesi Habib Kızıltaş Psikiyatri Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı ile yapılan sözlü protokol sayesinde gerekli durumlarda danışanlar psikiyatri polikliniğine yönlendiriliyor.

PDREM Ekibi, 2017-2018 Akademik yılı güz döneminde PAÜ’ye yeni kayıt yaptıran 10.308 öğrencinin üniversiteye uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan oryantasyon programını gerçekleştirmesinin ardından 200’ü aşkın bireysel psikolojik danışma oturumu, kişilerarası iletişim becerileri psikoeğitim programı (2 grup) gerçekleştirdi. Psikoeğitim programına gösterilen yoğun ilgi sonucunda kontenjan sınırı nedeniyle programa katılamayan öğrenciler için de ayrıca ‘Kişilerarası İletişim Becerileri Semineri’ verildi.

Ayrıca PDREM’de üniversite yaşamına uyum, oda arkadaşı ile yaşamak, sınav kaygısıyla başa çıkmak, uluslararası değişim programı öğrencilerinin ülkeye, şehre ve üniversiteye oryantasyonu, kayıp ve yasla başa çıkmak, depresyon ile başa çıkmak, yeme bozukluğu, telefon ve oyun bağımlılığı, travma ile başa çıkmak, aile içi iletişim, öfke kontrolü, mükemmeliyetçilik, etkili iletişim, etkili zaman yönetimi, flört şiddeti, hayır diyebilmek vb. konularda PAÜ öğrencilerini bilgilendirme amaçlı 26 adet broşür hazırlanma aşamasındadır.

2017-2018 Akademik yılı bahar döneminde gerçekleşecek bireysel ve grupla psikolojik danışma, psikoeğitim programları, seminer, konferans ve atölye çalışmalarından haberdar olmak için PDREM web sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Ege - Denizli Haberleri

Denizli'de denetimlerde ceza yağdı
Büyükşehir’den Kutlubey’e büyük yatırım
Muğla'da 4.7 büyüklüğünde deprem
Beyağaçta O Gelenek Yasaklandı
Ambulans helikopter hastaneye çarptı