Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramı, PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören ile kutlandı. Törende, Pandemi ile mücadele esnasında Koronavirüs hastalığına yakalanan ve tedavisi PAÜ Hastanelerinde devam eden Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sibel Pekcan, salgınla mücadele sürecinde gösterdiği üstün gayretlerinden dolayı “yılın doktoru” seçildi.
Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde PAÜ Hastaneleri tarafından düzenlenen programa; Denizli Valisi Ali Fuat Atik başta olmak üzere, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Veysel Yanık, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, Denizli Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel, hekimler, sağlık çalışanları, Tıp Fakültesi öğrencileri ve davetliler katıldı.
PAÜ’de 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları türkü dinletisi ile başladı…
Salgın şartları göz önüne alınarak sınırlı katılım ile gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından PAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuran Sabir Akkoyunlu’nun türkü dinletisi ile başladı. Türkü dinletisinin ardından PAÜ Tıp Fakültesi 5. dönem öğrencisi Mehmet Furkan İlter, PAÜ Tıp Fakültesi Intern Dr. Gamze Elçi, PAÜ Tıp Fakültesi Intern Dr. Mert Belge sırası ile 14 Mart Tıp Bayramı’nın anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.
PAÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin 14 Mart Tıp Bayramına dair duygu ve düşünce aktarımlarının arından tören, protokol konuşmaları ile devam etti.
“Tıp Fakültelerinde pandemi süreci sonrası telafi eğitimleri planlanmalı…”
PAÜ Etik Kurul Başkanı Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cüneyt Orhan Kara, yaptığı konuşmasında, tüm dünyada etkisini gösteren pandeminin diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de tıp eğitimini olumsuz etkilediğine dikkat çekerken, tıp fakültelerinde telafi eğitimlerinin planlarının yapıldığını hatırlattı. Prof. Dr. Kara, geleceğin hekimlerinin açıklarını bu telafi eğitimlerle kapatacaklarına olan inancını dile getirdi.
“Pandemi ile mücadele eden ülkemiz ve tüm dünya bir kurtuluş mücadelesi vermektedir…”
Törende konuşan PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel ise, pandemi ile mücadele eden ülkemizin ve tüm dünyanın aslında bir kurtuluş mücadelesi verdiğine dikkat çekerek, bu savaşta en ön cephede hekimlerin ve sağlık çalışanlarının fedakârca mücadele verdiğini vurguladı. Prof. Dr. Yüksel, bu mücadeleye de tüm vatandaşlardan tedbirlere uyarak katkı vermelerini istedi.
“Pandemi sürecinde hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın önemi bir kez daha anlaşılmıştır…”
Denizli Tabip Odası Başkanı ve PAÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay da, törende bir konuşma gerçekleştirdi. Davetlerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a teşekkür eden Prof. Dr. Erbay, tarihte tıp bayramının kutlanmasına giden süreci kısaca özetleyerek, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde çok önemli görevler yerine getirdiğini söyledi. Prof. Dr. Erbay, bu süreçte tedbirlere uyulması gerektiğine dikkat çekerek, kazanımların kaybedilmesinin altını çizdi. Bu sürecin, hekim ve sağlık çalışanlarının önemimi bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erbay, tüm hekim ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.
Rektör Kutluhan: “Biz hekimler, hastalarımız mutlu ise ancak mutlu olabiliriz…”
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, törende yaptığı konuşmada, 14 Mart Tıp Bayramı’na PAÜ olarak ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Tıp Bayramı’na dair duygu ve düşüncülerini paylaşan Rektör Kutluhan, “biz hekimler, hastalarımız mutlu ise ancak mutlu olabiliriz. Onların mutluysa, biz de mutluyuz” diye konuştu.
PAÜ Rektörü Kutluhan, böyle anlamlı bir günde kendilerini yalnız bırakmayan başta Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile il protokolü ve davetlilere teşekkür etti. Prof. Dr. Kutluhan, konuşmasında, 14 Mart’ın; Tıp Bayramı olarak sadece ülkemizde kutlandığına dikkat çekerek, bu önemli ve değerli günün tüm dünyada kutlanmasını can-ı gönülden dilediğini, dünyadaki tüm sağlık çalışanlarının da 14 Mart Tıp Bayramını kutladığını söyledi. Rektör Kutluhan, “hekimlik kutsal bir meslektir. Yüce Allah’ın ‘en mükemmel olarak yarattığım’ dediği insana dokunan, onu emanet altına alan, tedavi eden, ameliyat eden ve ayrıca onun en mahrem sırlarına vakıf olan kişidir. Dolayısıyla kutsal varlık olan insana hizmet eden de o kadar kutsal olmalıdır” şeklinde konuştu. Hastalığın; insanın makamına, mevkiine, zenginliğine, varlığına bakmaksızın acze düşüren, yardıma muhtaç kılan bir durum olduğunu belirten PAÜ Rektörü Kutluhan, “şifayı veren ise elbette Allah’tır. Fakat bu bir vesileyle gerçekleşmektedir. Bu şifanın, hastaya; hekim yoluyla ulaşması, onu Allah adına değerli kılmaktadır. Ülkemizin dört bir yanında sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edebilmesi için gece gündüz demeden aralıksız çaba gösteren, milletimize ve insanlığa hizmet eden başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın da ‘14 Mart Tıp Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum” diye konuştu.
Vali Atik: “Pandemi sürecinde Pamukkale Üniversitesi’nin kıymetli akademisyenlerinin bizim yanımızda olması ve süreç yönetiminde bizlere sağladığı çok değerli katkıları unutmuş değiliz…”
Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın konuşmasının ardından ise Denizli Valisi Ali Fuat Atik protokol konuşmasını gerçekleştirdi. İçinde bulunduğumuz salgın süreci ile tüm sağlık çalışanlarının kıymetinin bir kez daha fazlasıyla anlaşıldığına dikkat çeken Vali Atik, sağlık çalışanlarının bu süreçte gösterdikleri çabanın her türlü takdirin üzerinde olduğunun altını çizdi. Vali Ali Fuat Atik, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bu süreçte Pamukkale Üniversitesi’nin kıymetli akademisyenlerinin bizim yanımızda olması ve süreç yönetiminde bizlere sağladığı çok değerli katkıları unutmuş değiliz. Bizim için bir güvence teşkil etmişti. Kıymetli hocamızdan neyi talep etsek anında karşılığını aldık. Hep birlikte şu anda salgın sürecini kısmen de olsa yavaşlattık. İnşallah, önümüzdeki yıllarda pandemiden uzak Tıp Bayramını yine hep birlikte kutlarız.” Vali Ali Fuat Atik, konuşmasının sonunda tıp fakültesi öğrencilerinin, hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.
PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Pekcan’a pandemi ile mücadelesinden dolayı “Yılın Doktoru” ödülü verildi.
Protokol konuşmalarının ardından tören, plaket takdimi ile devam etti. Pandemi ile mücadelede koronavirüs hastalığına yakalanan ve tedavisi halen PAÜ Hastanelerinde devam eden Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sibel Pekcan’a salgınla mücadele sürecinde gösterdiği üstün gayretlerinden dolayı plaket takdim edildi. Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Prof. Dr. Pekcan’ın plaketini oğlu Doğuşcan Özkurt’a takdim etti.
PAÜ Hastanelerine siperlik ve maske bağışlayan liseler de unutulmadı…
Plaket töreninin devamında Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, pandemi sürecinde siperlik ve maske üreterek PAÜ Hastanelerine bağışlayan Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına Müdür Yardımcısı Şenol Altınmakas’a ve PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel ise Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına Müdür Muhammet Uğur’a teşekkür plaketlerini takdim etti.
Pamukkale Üniversitesi’ndeki 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği, protokol üyelerinin ve plaket alanların katılımıyla günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.