Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi Turizm
Fakültesi ortaklığında 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Tarihi Osman
Bey Konağı’nda “Yöresel Yemekler Sunumu ve Tadımı ile 2. Gastronomi Yarışması”
etkinlikleri gerçekleştirildi.
Türk mutfak kültürünün ve gastronomi değerlerimizin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen Türk
Mutfağı etkinliğine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör
Yardımcıları Prof. Dr. Necip Atar, Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt ve Turizm Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Serkan Bertan katıldı.
Geçtiğimiz yıl Pamukkale Üniversitesi ‘30 Yıl 30 Tema Etkinlikleri’ kapsamında
gerçekleştirilen “Denizli 1. Gastronomi Yarışmasında” coğrafi işaretli ürün olarak Denizli
leblebisini tanıtmak, leblebi ile ilgili yeni ürünler ortaya çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen
Denizli gastronomi yarışmasında Denizli leblebisi ile kullanılan yöntem ve metotları
geliştirilerek yeni ürünler ortaya çıkmıştı. Leblebi Tatlısı, Denizli Leblebiden Humus,
Leblebili Lokma Tatlısı, Denizli Leblebili Muzlu Magnolya Tatlısı, Leblebi Çorbası, Leblebi
Kurabiyesi, Leblebili Ekmek, Leblebili Kurabiye, Krokanlı Leblebi Helvası, Leblebili Humus
Yatağında Pirzola, Leblebili Sufle, Kulebi, Leblebili Helva, Lebcake, Leblebi Tozlu
Kurabiye, Leblebili İncir Dolması, Leblebili Profiterol, Leblebili Kalamar Dolması Aronya
Soslu, Leblebili Türk Kahvesi ürünleri geliştirildiği yarışmanın bu yılki teması Denizli’nin
coğrafi işaretli ürünü olan Kale biberini tanıtmak üzerine belirlendi.
Türk Mutfağı Haftası kapsamında coğrafi işaretli ürün olarak Kale biberini tanıtmak, Kale
biberi ile ilgili yeni ürünler ortaya çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Denizli 2’inci
Gastronomi Yarışması’nda her yarışmacı birbirinden yaratıcı tabaklar ile coğrafi işaretli Kale
biberini tanıtmaya katkı sağladı.
PAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan’ın jüri üyesi olarak yer aldığı Denizli
2. Gastronomi Yarışmasında; Kale Dessert, Kale Biber Tatlısı, Kale Usulü Pizza, Çıtır Dolma,
Kuru Biber Çanağında Kısır, Kale Biberine Sarılı Dana Madalyon, Kale Biberi Dolması,
Düşler, Kale Biberli Mousse, Tatlı Alev, Unlu Kale Biberi Tatarı, Kale Biberli Üçkulak
Tatlısı, Leblebili Kale Biberi Çorbası, Kale Biberinden Dolma ve Kurutulmuş Biber Mezesi
lezzetler yer aldı.