PAÜ Tarlaya Balık Ekti ''Balıklar Kavağa Çıktı''

​​​​​​​Pamukkale Üniversitesi ( PAÜ ) ulusal ve uluslararası olmak üzere birçok projeyi gerçekleştirdi.

Pamukkale üniversitesi ulusal ve uluslararası olmak üzere birçok projeyi gerçekleştirdi. Mesela Tarlalara Ekim projesi ve balık üretme projesi en önemlileri arasında çünkü ithal ettiğimiz fındık ve ceviz Profesörü Turan bey öncülüğünde yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Pamukkale üniversitesine hibeli tarım arazileri Çal bölgesinde 500 dekar, Çivril bölgesinde 800 dekar, Acıpayam bölgesinde 900 dekar olmak üzere 2000 dekardan fazla alana belli dönemlerde buğday, arpa, nohut, mısır, çekirdek ve son olarak yem bezelyesi ekildi. Traktör devletten, memur devletten, mazot devletten eeee zarar mı ediyor yoksa döner sermayeye katkısı büyük mü tartışılır. Özel bütçeden traktörü, mazotu al memuru devlet bütçesinden satılan ürünler döner sermayeye buda soru işareti. 

 Bu konu bir yanda dursun gelelim zurnanın zırt dediği yere; Çivril ilçesi ışıklı gölü havzasına bundan iki yıl önce TARLA BALIKÇILIĞI adı altında 7 gramlık 30 bin adet balık yavrusu projesi gerçekleşti.

Sayın Karadeniz bu balıklar nerede? Satıldı ise fatura karşılığı döner sermaye hesabına yattı mı? Yatmadı ise bu balıklar kuş olup uçtu mu? 

Büyük ümitlerle projeler yapılıyor ama bölgeye hiç bir katma değer kazandıramadığınız  gibi balıklar kaçıyor, buğday kuraklıktan kurudu…

eee elde kalan ne Denizli için sıfır gibi gözüküyor. Sayın Karadeniz bu ne ceviz yetiştirmeye benzer nede fındık buralarda tarım zordur kuraklık, susuzluk ve bir çok doğa olayı ile uğraşmak can sıkıcıdır. Karadeniz iklimine benzemez demek istiyorum. Buralarda iklim yazları sıcak ve kurak kışları ılık ve yağışlı geçer. Nohut buralarda yağmurdan önce ekilmez, buğdaya gübre Mayıs ayında atılmaz. Balıklar öyle TARLA BALIKÇILIĞI falan dinlemez yani kuş olur uçar. 

Daha öncede Artvin Cerattepe’deki maden sahası, Çanakkale Karabiga'daki kömürlü termik santral ve Kazdağları için Çed olumlu raporlarına katkıda bulunmuş ve CHP millet vekili Gülizar Biçer Karaca'nın iddia ettiği gibi diğer raporlarda atılan imzalardan farklı olduğu komuoyu tarafından bilinmektedir.

Sayın Karadeniz:

Soru 1. Size özel tahsisli aracı nasıl kullanıyorsunuz. Bildiğimiz kadarıyla araçlar daire başkanlığının kullanımında. Ayrıca kişiye özel araçlar Tasarruf tedbirlerine takılmıyormu? 

2. Çivril ışıklı Kocasu mevkiine bıraktığınız balıklar nerde?

3. Şimdiye kadar ektiğiniz buğday v.s.  bitkilerden zararınız nedir?

4. Üniversiteye ait traktörler kimlerin tarlalarını özel olarak sürüyor veya akşam sabaha kadar kimlere tahsis edildi ?

Allah korkusu önemli değil mi sayın Kutluhan...

(İç denetçiler bu bilgileri iyi saklayın ileri ki yıllarda kullanırsınız.)

Ahmet ÖZCAN / Akis Haber Özel

Özel Haber Haberleri

Can Azerbaycan'ın Bağımsızlık Yıldönümü
PAÜ Sosyal Tesislerinde Grev Kararı Alındı
İslam Dinine Göre Hayvan Hakları
PAÜ'de ''Bir Kereden Bişey Olmaz'' Kate Küllisi
"DOĞU TÜRKİSTAN'DA TÜRK SOYKIRIMI"