Parke Zemin Neden Tercih Edilmelidir?

Kayın, meşe ya da gürgen gibi ağaçlardan elde edilen kerestelerin makinelerde işlenmesi ile zeminlerin döşenmesine yardımcı olan bir kaplama malzemesi olarak kullanılan parke zemin, şık ve estetik bir görünüm yaratır.

Aynı zamanda oldukça konforlu bir kullanım imkânı sunan bu döşeme malzemesi, özellikle yerden ısıtmalı olan zeminler için mükemmel bir tercih olarak karşımıza çıkar.

Yaşam alanlarımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen parke zemin, evlere sıcak ve samimi bir tarz kazandırır. Aynı zamanda sağlıklı ve hijyenik bir ortam da sunan bu uygulama, düzenli bakım işlemleriyle çok daha şık ve zarif bir görünüm ortaya çıkarır. Bununla birlikte parkenin kaliteli malzemeden yapılması ve kusursuz şekilde zemine uygulanması en önemli hususların başında gelir. Bu nedenle parke zemin ihtiyacı için profesyonel destek sağlayan firmalardan destek almalı ve sizin için en doğru firmanın seçimini yapmalısınız. Bu konuda Uzman Deposu sayfasından yardım alabilir ve çok sayıda firmaya ulaşarak seçim sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Parke Zemin Uygulamasında Başarılı Çözümler

İhtiyacınız olan parke zemin hizmetinden maksimum verim alabilmeniz için birçok konuda dikkatli olmalı ve detaylara özen göstermelisiniz. Günümüzde parke uygulaması yapıştırmalı masif biçiminde ya da lamine yöntemiyle uygulanır. Dilediğiniz yöntemi tercih ederek, yaşam alanınızı güzelleştirebilirsiniz.

Doğru bir şekilde uygulanan parke zemin, evinizdeki ısı kaybını önler ve ısıtma sistemlerine harcadığınız enerjiden tasarruf etmenize yardımcı olur. Uygulama sırasında ise özellikle yüzeydeki ısının 27°C'yi geçmemesi gerekir. Buna ek olarak sıcak su borularının üzerine 30 mm kalınlığında şap dökülerek parke döşenmelidir.

Döşeme işlemleri tamamlandıktan sonra en az 2 hafta ısıtma sistemleri çalıştırılmamalıdır. Parkelerin yapıştırılması ise kaliteli tutkalla olmalıdır. Aksi takdirde ilerleyen süreçte pek çok sorunla karşı karşıya gelmeniz mümkündür.

Parke Zemin Sürecinde Yapılması Gerekenler

Evinize parke zemin yaptırmadan önce yapmanız gereken pek çok şey vardır. Bunların başında parke döşemesinden en az 10 gün önce parkelerin mekâna getirilmesi gerekir. Ayrıca döşemeye başlamadan önce parkeler kontrol edilmeli ve zeminin düzgün olup olmadığı incelenmelidir. Ardından zeminin kuru olduğundan emin olunmalıdır.

Nemli yüzeye parke döşenmesi pek çok soruna neden olur. Parke için genellikle solvent ya da poliüretan esaslı tutkal tercih edilir. Ancak su esaslı tutkallardan kaçınılması önemlidir. Cila işlemlerinin ise en az parke uygulamasından iki hafta sonra gerçekleştirilir. Şap konusunda da birçok detaya dikkat edilmelidir. Şapın dinlendirilmesi ve sıkı bir şekilde dökülmesi önemlidir. Herhangi bir çatlak olmamasına özen gösterilmeli ve yüzeyle seviye farklı olmamalıdır.

Mümkün olduğunca pürüzsüz olması gereken şap, aynı zamanda temiz olmalıdır. İlerleyen süreçte parke zeminde şişlik olmaması için parke gereğinden fazla kurutulmamalı ve tutkal çok bekletilmemelidir. Ayrıca zemin kaliteli ve güçlü olmalıdır. Buna ek olarak zemin yeterince temiz olmalı ve nemli bırakılmamalıdır.

Firma Tanıtım Haberleri

New Balance'ın En Rahat Modeli Hangisi? 
Sosyal Medyanın Markalara Faydaları Nelerdir?
indirimkuponum.net ile Dolap ve Trendyol Yemek İndirim Kodları Bulma Rehberi
Ayaklarınız Outdoor Ayakkabı ile Güvende
Liposuction Ameliyatı Güvenli Midir?