Para Pul Değil,Tavuk Koleksiyonu Yapıyor!

Pul, para, klasik araba gibi koleksiyoncuların aksine kentin simgesi Denizli horozu ve tavuğu meraklısı Mazlum Ongun, tavuk koleksiyonu yapmaya başladı.

Türkiye’deki çeşitli illerdeki özel tavuk yetiştiricilerinden yumurta ve civciv toplayan Ongun’un özel yaptırdığı kümeslerinde beş farklı cinsten tavuk koleksiyonu oluşmaya başladı. Ongun’un hedefi yıl sonuna kadar tavuk koleksiyonundaki cins tavuk sayısını ona yükseltmek. Denizli Horozu ve tavuğu meraklısı olduğunu 3 yıldan bu yana kentin simgesi horuz ve tavuk beslediğini belirten Ongun, “Kendime ait özel ürettirdiğim kuluçka makinem var. Elimdeki orijinal Denizli Horozları ve tavuklarından elde ettiğim yumurtaları kuluçka makinemde çıkartıyorum. Kümesimdeki orijinal horoz ve tavuk sayısını bu yolla arttırıyorum” dedi. Gençlik yıllarından bu yana kanatlı hayvanlara karşı aşırı ilgisinin bulunduğunu ifade eden Ongun, yaklaşık 1,5 yıl önce de tavuk koleksiyonu oluşturmak için araştırma yapmaya başladığını vurguladı. Evinin yanındaki boş arsaya özel kümesler yaptırdığını ve koleksiyonu için topladığı tavuk civciv ve horozların bakımını yaptığını anlatan Ongun’un, koleksiyonunda Denizli Horozu ve tavuğunun yanında, Silver Lacad, Wgandotte, Araucanas (Yeşil yumurtluyor), Australop ve Layt Brahma cinsi tavuklar ile bıldırcın, keklik ve yumurta tavukları bulunuyor.    

   

Derneğe üye

Denizli Horozu Yetiştiricileri Derneği’nin kuruluşundan bu yana üyesi olduğunu, Denizli Horozu ırkının korunması için dernekle birlikte çalışma yaptıklarını anlatan Ongun, “Dernek çatısı altında ırkın korunması için yapılan çalışmalarda kümeslerimi araştırmacılar için açıyorum. Bunun yanında dernek binasında düzenlenen mezata katılıyorum. Denizli Horozu meraklılarına bilgi ve tecrübe paylaşımı ile yardımcı oluyorum. İşten eve gittiğimde önce kümese uğrayıp, horoz ve tavuklarımla ilgileniyorum. Hafta sonları kümes temizliği yapıyorum. Semt pazarlarından horoz ve tavuklarım için yeşillikler alıyorum. Horozlarımı ve tavuklarımı büyük oranda doğal yemlerle beslemeye çalışıyorum. Doğanın dengesi açısından da hayvanların gübrelerini tarlaya, bahçeme döküyorum. Meyve ağaçlarımdan, çok lezzetli meyveler alıyorum. Bahçemde yetişen yabani otları da tavuklarıma veriyorum. Böyle bir doğal döngü kurdum” dedi. 18dn1

 

Özel Haber Haberleri

PAÜ'DE ''YAPI İŞLERİ'' BÖYLE Mİ DÖNÜYOR ?
Yazarımız Halil Manuş'tan Sarıkamış Şehitlerine Ağıt
SARIKAMIŞ DESTANI
İkbal Vurucu'dan ''CEVAP HAKKI''
PAÜ Rektörü Kutluhan yine bildiğiniz gibi