UNESCO SANATÇISINDAN PAMUKKALE BELEDİYESİ’NE ÖVGÜ
Başkan Gürlesin’in engellilere yönelik gerçekleştirdiği projeleri Konya’dan duyduğunu söyleyen Onay “Dışarıdan bakan göz olarak Pamukkale Belediyesi’nin farkının biz farkındayız” dedi. Başkan Gürlesin ise Pamukkale halkının mutluluğu için halkın her kesimine dokunmaya devam ettiklerini söyledi.
Konya'da tahta kaşık oymacılığı sanatının son temsilcilerinden olan Mustafa Sami Onay ve Denizli Umut Çocukları Derneği üyeleri, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i makamında ziyaret etti. UNESCO ve Kültür Bakanlığı Sanatçısı, Yaşayan Kültür Hazinesi Ödülü sahibi, tahta kaşık oymacılığı sanatının son temsilcilerinden olan Mustafa Sami Onay Pamukkale Belediyesi’nin engellilere yönelik yaptığı çalışmalarını Konya’dan duyduğunu ve gurur duyduğunu belirtti.
“PAMUKKALE BELEDİYESİ’NİN FARKININ FARKINDAYIZ”
Sonradan engelli bir birey haline gediğini söyleyen Konyalı kaşık ustası, Kültür Bakanlığı’nın ölmeye yüz tutmuş mesleklerin yaşayan ustaları kapsamında Kültür Sanatçısı olduğunu ifade etti. UNESCO Sanatçılığı, Yaşayan Kültür Hazinesi, 2015 yılı Ahilik unvanı ödüllerinin de sahibi olduğunu da belirten Konya'da tahta kaşık oymacılığı sanatının son temsilcilerinden olan Mustafa Sami Onay, “Sayın başkanımızın engellilere yönelik yapmış olduğu destekleri çok iyi biliyoruz. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Allah başımızdan eksik etmesin. Gerek sporda, eğitimde, gerek maneviyatta, gerek birebir ziyaretlerinde engellilere ne kadar yardımcı olduğunu, biz Konya’dan duyuyoruz, görüyoruz, takip ediyoruz ve gurur duyuyoruz. Her yerde böyle başkanlarımız olsun diyoruz. Kendisine teşekkür ziyaretine geldik kabul etti. Allah ondan razı olsun. Gönül kapısını geniş eylesin” dedi. Denizli’ye sık sık geldiğini belirten Onay, dışarıdan bir bakan birisi olarak, özellikle Pamukkale Belediyesi’nin gerek temizlikte, gerek mimari olarak, gerekse sosyal projeleri ile farklılığının farkında olduklarını söyledi. Onay, “Pamukkale’de engelsiz bir kent yaratabilmek için ellerinden gelen gayretin yapıldığını, dışarıdan birisi olarak söylüyorum, biz farkındayız. Engelsiz bir kent olduğunu, mimari manasında, temizlik manasında ve yardımseverliği manasında Pamukkale Belediyesi’nin farkının biz farkındayız” diye konuştu.
“ENGELLİLER İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORUZ”
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise kendilerinin ziyaretinden dolayı çok memnun olduğunu ifade ederek, “İlk defa tanışıyoruz ama becerisini hüneri duyduğumuzda ve yaşayan kültür hazinesi seçilen yedi kişiden birisi. UNESCO'nun Yaşayan İnsan Hazinesi seçtiği isimlerden biri olan Hayri Dev de Çameli’de yaşıyor. Pamukkale Belediyesi olarak bizler, engelli insanlarımızın zor hayatını kolaylaştırmak için eğitimde olsun, maneviyatta, sporda olsun bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Tribünlere oynamadık bugüne kadar. İnşallah bundan sonra da insanların gönüllerine hitap etmeye devam edeceğiz.
Bizler insanlarımızın hayatının kolaylaştırılması gerektiğine inanıyoruz. Görevimizi dolu dolu yerine getirmeye çalışıyoruz. İlçe sınırları içerisinde oturan engelli vatandaşlarımıza birçok konuda, akülü araç, yatak, işitme cihazı, görme engellilerimize baston, kol saati, kısacası istek, talep ne varsa, elimizden gelen bütün imkânları seferber ediyoruz. Bundan sonra da edeceğiz. Bundan dolayı çok mutluyum. Çünkü toplumuzda resmiyette yüzde 13 civarında ama tahmini yüzde 15 civarında engelli var. Bizde bir engelli adayıyız. Bu bilinçle engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak onların hayır duasını almak anlamında desteklerimiz sürüyor” dedi. Ziyaret sonunda, Onay, Gürlesin’e tahta kaşığın ağaçtan oduna, odundan kaşığa, kaşıktan sanata dönüş hikâyesini aktardı. Ziyaret sonunda UNESCO sanatçısı Mustafa Sami Onay Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e el emeği olan tahta kaşıkları hediye etti.