Orta Asya'dan Dünyaya TARHANA

Tarhana, İlk kez Orta Asya Türkleri tarafından özellikle yoğurdun uzun süre saklanabilmesi için yapılmış ve daha sonra Anadolu, Orta Doğu, Balkanlar ve diğer Avrupa ülkelerine geçmiştir.

Tarhana sadece çorba değildir.

Yufka ekmeğinden yapılan böreğe de katılır. Yemeklere sos olarak kullanılır. Kızartmalarda kızartma unu niyetine kullanılır.

Çiğ olarak yenilebilir; cips gibi yeneni de vardır.

Belki de en önemlisi, bir bebek mamasıdır. Özellikle süt ile çorba yapılırsa piyasadaki en iyi bebek mamalarından besleyicidir.

Tarhana çorbası, sabah kahvaltıları dahil her öğün yenebilir.

Tarhana fakirin yemeği ve katığıdır.

Sağlık / Faydalı Bilgiler Haberleri

Gizemli hastalıktan 71 kişi öldü! DSÖ ayağa kalktı
SAĞLIKÇILAR DENİZLİ'DE İŞ BIRAKTI
Sağlıktaki İlk Adresiniz Güçleniyor
SOĞUYAN HAVALARIN İŞTAH METABOLİZMASINA ETKİSİ
Boyun Fıtığı Nasıl Önlenir? Sağlıklı Bir Boyun İçin İpuçları