“Melek Yatırımcı Atölyesi” Denizli’de Anlatıldı

Koordinatörlüğünü Denizli Ticaret Odası’nın yaptığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu tarafından “Melek Yatırımcı Atölyesi” etkinliği düzenlendi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknokent binasında gerçekleştirilen etkinliğe, Dünya Bankası Danışmanı Oltaç Ünsal, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Berrak Kutsoy, PAÜ Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Adak, TOBB Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Civan Sözkesen ve icra komitesi üyeleri, TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Semra Akça Acar ve icra komitesi üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Civan Sözkesen, Türkiye’de girişimci ve melek yatırımcının artması için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Melek yatırımcılık, melek girişimcilik son zamanlarda çok etkili iki kavram. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için her sene en az 100 bin kişinin iş alanına dahil olması gerekiyor. Biz de bu tarz etkinlikler düzenleyerek Türkiye’de girişimcinin ve melek yatırımcının artması için çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki aylarda G3 formunu düzenleyeceğiz. Bu forum, Türkiye’nin en büyük girişimcilik zirvesidir. Birebir genç girişimcilerin fikirlerinden yararlanılmış olacaktır. Ayrıca Türkiye’nin ilk hayal akademisini Denizli’de gerçekleştireceğiz. Proje, başarılı olursa diğer illere de yayılacak. Denizli olarak bu projenin öncüsü olduk. Girişimcilik üzerine kısa filmler çekmeyi planlıyoruz. Çünkü girişimcilerin önündeki engellerden biri de ailelerdir. Kısa filmlerle aileleri girişimcilik yönünde etkileyip çocuklarını desteklemelerini sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

 

PAÜ Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Adak ise Teknoknet destekleri ve Denizli Teknokent hakkında bilgiler aktardı.

 

Daha sonra konuşan Dünya Bankası Danışmanı Oltaç Ünsal, öğrenci, genç yönetici ve girişimcilere melek yatırım alanındaki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

 

Girişimcilerin büyük bir bölümünün daha önce şirket kurmadığı için tecrübesiz olduklarını vurgulayan Ünsal, “Girişimcilerin hiç yapmadıkları veya düşünmedikleri iş süreçleri ile ilgili basit ayrıntılar, daha önce karşılaşmadıkları için öngöremedikleri durumlar ve yeni sektörlerde bağlantılar gibi finansman dışındaki iş süreçlerinde yardıma ihtiyaçları vardır. Bu nedenle girişimcilerin, tecrübeler ve bağlantılarda desteklenmesi büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Ege - Denizli Haberleri

Dikkat ! Kar Denizli'ye Geliyor
Denizli’de Kırmızı Altın Hasadı Başladı
Muğla'da deprem
DENİZLİ’DE EŞ ZAMANLI YAĞMUR DUASI
Tabutları Küçük Acıları Çok Büyük