Son zamanlarda moda bir deyim oluştu: "Muhalefete Muhalefet Etmek"
Ancak buna karşılık hemen birileri devreye giriyor: "Muhalefete Muhalefet edilmez" miş...
Bence bu konu üzerinde büyük bir ciddiyetle durulması gereken bir konu çünkü Türkiye'nin geleceği biraz değil bayağı bu konu ile ilgili duruyor!
Bir kere niye muhalefete muhalefet ediliyor sorusunun iyi cevaplanması gerekiyor.
Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan 1994 yılında kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinden sonra neredeyse biri hariç (Haziran 2015) hep kazandı. Ne ile izah ederseniz edin bu 30 yıla tekabül eden büyük bir başarıdır. Tersinden okursakta muhalefetin yetersizliği ve yanlışları nedeni ortaya çıkan bir muhalefet başarısızlığıdır. Onun için bu muhalefeti eleştirmek çok doğaldır.
Bu 30 yıllık süre hem insan hayatı hem de toplum yaşamı açısından epey uzun sayılabilecek bir zaman dilimidir.
Ancak Recep Tayyip Erdoğan'a bu yetmemiş olacak ki, kendisi şimdiden 2023'te yapılacak seçimlerde yeniden Cumhurbaşkanı adayıdır ve şu ana kadar adaylığı kesinleşmiş tek siyasetçidir.
Günümüzde Recep Tayyip Erdoğan'a karşı henüz çıkıp "ben de adayım" diyerek kitleleri peşine takmış ikinci bir kişi yoktur. Talipli olan insanların bu konuda önüne açmayan muhalefet büyük bir yanlışlık içindedir. Altılı masa muhalefetinin "aday yıpranır" savunusu ancak gülerek karşılanır çünkü Türkiye'de insanı yıpratmak için 24 saat çok uzun bir zaman dilimidir!
Muhalefetin halka güven vermeyen bir yanlışı da kendi partilerini doğru bir şekilde yönetememeleridir. İnsan ve kadro seçiminde büyük hatalar yapmakta ve projesizlikleri nedeniyle ile toplumun bir türlü nabzını yakalayamamaktadırlar.
Düşünün bir kere; karısı ile olmadık laflar eden önemli bir milletvekili karısı ile birlikte partiden istifa etmek zorunda kalıyor, Türklük ile olmadık laflar eden vekilde muhalefet saflarında bulunuyor... Ya şehit kardeşine küfür eden muhalif Parti'nin grup başkanvekiline ne diyelim? Televizyon stüdyosunda bir gazeteciyi mafya kılıklı korumasına darp ettiren vekilde muhalefeti temsil etmiyor mu? Ergenekon sanığı bir milletvekilinin iktidar güzellemeleri ile halkın iktidarı düşürerek verdiği muhalefetin yerel yönetimlerdeki başarısızlıkları; insanları muhalefete muhalefet eder hale düşürüyorsa insanlara kızmaya ne hakkımız var?
Muhalefet eleştirilemez mi? Elbette eleştirilebilir! Benim eleştirme mi istemiyorsan; İstanbul'u kar basıp yollar kapandığında İngiliz büyükelçisi ile balık yemeğe giden belediye başkanına iki çift laf edivereceksin!
Bazı muhalif partilerin genel başkanları bile diğer muhalefeti "sarı muhalefet" olarak suçlarken bir diğerinin de ayrıldığı Parti'nin içinin "Sorusçular, Torosçular, Fetöcüler, bölücüler ve Cumhuriyet düşmanları ile doldurulduğu" söylemini duymazdan mı, geleceğiz? Bu muhalefet nasıl bir muhalefettir diye kulak kabartamayacakmıyız?
Adı cumhurbaşkanlığı adayı olarak geçen muhalif bir partinin genel başkanı bu ülkeye bir şekilde kötülük etmiş ve etmeye devam eden kişi ve anlayışlarla "helalleşme" arayışına girmişse benim gibi ömrü ekonomik ve sosyal sıkıntılarla geçmiş, bir yeğenini 20 yaşında 96 günlük asker iken bölücü teröre şehit vermiş, devletine sadakati den dolayı bütün vecibelerini yerine getirmiş ve getirmeye devam eden bir yurttaş(lar) "bizimle ne zaman helalleşilecek?" diye sormayacak mı?
Bu muhalefete muhalefet etmek demek değil doğruları ifade etmek demektir. Ne yani bunlar toplum tarafından söylenemiyecek midir?
Kusura bakmayın ama "muhalefete muhalefet edilemez" gibi bir algı yaratanlar Türk Milletini bilerek veya bilmeyerek ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışmaktadır.
Türk Milleti şunu iyi bilmelidir ki; hem iktidara hem de muhalefete muhalefet edilir. İyiye iyi kötüye de kötü diyeceğiz... Bizi bazı mahallelerden kovacak olsalarda böyle yapacağız!
Onu için diyorum ki, bu muhalefet iyi bir muhalefet yapamıyor ve Türk Milletine ümit veremiyor...
Bu sebeple Türk Milleti arayışta olmak ve doğruyu bulmak zorundadır.
Bu yüzden Türk Milletinin her ferdinin hiç olmadığı kadar siyasetin içinde olması çok önemlidir.
Türkiye bu iktidar ve muhalefete mecbur değildir. Kendimize doğru bir yol bulmalıyız ve bulacağız!
Onun için yapılacak ilk işlerden biri bu muhalefete iktidara karşı durduğumuz gibi karşı durmaktır.
Bu süreçte Türk Milleti doğru "muhalefet cephesi"ni oluşturmalı ve iktidarı ele geçirmelidir. Yapılacak iş budur ve görev hepimize düşmektedir...