Sağlıklı bir vücut için güne sağlam bir kahvaltı ile başlanılması gerektiğini belirten uzmanlar, böylece hem soğuk havalarda vücut direncinin korunacağını hem de metabolizma hızının yavaşlamasının engelleneceğini belirtiyorlar.
Kış Sebze ve Meyveleri
Kış aylarının en belirgin hastalıklarından olan grip ve nezleye karşı da yeterli vitamin alımının önemli olduğundan bahseden uzmanlar, kış sebze ve meyvelerinin bu açıdan tam destek sağladığını, bilhassa, A ve C vitamininden zengin olan turunçgiller (portakal, mandalina, limon, greyfurt), havuç, brokoli, kabak, brüksel lahanası, yeşil biber, karnabahar, maydonoz, roka, tere gibi sebze ve meyvelerin düzenli olarak tüketilmesinin bağışıklığı kuvvetlendirip vücut direncini arttırdığını ifade ederek, fakat bu besinleri hazırlarken ve pişirirken doğru yöntemleri kullanarak vitamin, mineral kaybına uğratmadan tüketmeye gayret etmeliyiz. Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek adına içilen meyve sularının hazırlanma şekli ve süresi vitamin içeri açısından önemlidir. C vitamini ısı, ışık gibi etmenlerden kolayca etkilenen bir vitamindir. Bu nedenle eğer meyvelerin suları sıkılacaksa içilmeden hemen önce hazırlanılması tercih edilmelidir. Yine anti-oksidan kapasitesi oldukça yüksek olan nar, önemli miktarda potasyum, lif, A ve C vitamini ile niasin içerir. İçerdiği besin öğeleri ile nar hem kalp sağlığımız ve kolesterol üzerine etkilidir, hem de kansere karşı oldukça etkili bir koruyucudur. Bağışıklık sistemini de güçlendirdiği için gribe karşı koruyucu olarak tüketilir. Kış mevsiminde beslenme alışkanlığında meydana gelen değişikliklerden biri de daha yağlı yiyeceklerin tüketilmesidir. Yazın olduğu gibi kış mevsiminde de kızartma ve kavurmadan kaçınılmalı, yağ tüketimine dikkat edilmelidir” dediler.