Bursa Özel Hayat Hastanesi hekimlerinden diyetisyen Dilara Süngü, kış meyvelerinin sağlık açısından önemli olduğuna vurgu yaparak, “Kış meyveleri denince aklımıza elma, armut, portakal, muz gibi meyveler geliyor. Elmada antoksiyel vitaminler oldukça fazla bulunuyor. Ayrıca elmayı kabuklu tükettiğimizde kabıza, kabuksuz tükettiğimizde ishale iyi gelen bir meyve. Elmanın içinde bulunan pektin maddesi kötü kolesterolü düşürürken, iyi kolesterolü de yükseltiyor” dedi.
Kış meyvelerinden narın antioksidan kapasitesinin yüksek olduğunu dile getiren Dilara Süngü, “Nar, antioksidan yani kansere karşı oldukça iyi gelen bir meyve. Narın en önemli özelliğinden biri de bağışıklık sistemini koruyan yani gribe karşı koruyan bir meyve. Bir porsiyon meyve dediğimizde yarım küçük boy nar aklımıza gelmelidir” ifadelerini kullandı.
Yoğun iş hayatında zihinsel yorgunluğa armutun iyi geldiğini de hatırlatan Süngü, şunları kaydetti;
“Armutun içinde bulunan fosfor ve B vitaminler zihinsel yorgunluğu azaltıyor. Armutta aynı zamanda demir ve bakır bulunuyor. Armut da bu mineraller sayesinde kolon kanserine karşı bizi koruyor. Muz yorgunluğa iyi geliyor. Sporda potasyum kaybı yaşandığı için muzla bu dengelenir. Aynı zamanda uyku sorunu yaşayanlar muz ile uykularını düzenleyebilirler.” Portakal ve mandalinanın içinde yüksek C vitamini bulunduğuna vurgu yapan Süngü, bu meyvelerin mutluluk verici olduğunu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini dile getirdi.