Kendi Değerlerimizi İşte Böyle Öldürüyoruz!

Denizli’nin Tavas ilçesinde yıllardır gelenek haline gelen Bakraçta koyun yoğurdu plastik kaseye girince tadı kaçtı.

Denizli’nin Tavas ilçesinde ve Barza ovasının çobanlarının yıllardır sürdürdüğü gelenek sürüyor. Senelerdir Bakraçta mayalanan koyun yoğurdu bakraç maliyetlerin artmasından sonra plastik kaseye girdi. Tavas’ın bakraçtaki koyun yoğurdunun tadı dillere destan iken son birkaç yıldır alüminyum bakraç yerine plastik kaplara girdi. Plastik kaplarda mayalanan Tavas’ın meşhur bakraç yoğurdu eskisi gibi rağbet görmüyor. Tavaslı çobanlar, dağlarda mayaladıkları yoğurdu eskisi gibi satamadıklarını belirttiler. Bakraç yoğurdu aslında plastik kaplarda değil senelerdir alüminyum bakraçlarda yapıyorduk ama ne yazık ki maliyetlerden dolayı şimdi plastik kaplarda mayalıyoruz. Tavas koyun yoğurduna damak tadını veren elbette ki sütlerimizin kimyasal katkılar kullanmadan mayalamamızdandır. Bir diğer özelliği de alimünyum bakraçlarda mayalanmasıdır ama ne yazık ki Tavas koyun yoğurdu da plastik kaplara girdi ve tadı kaçtı. Eskiden Tavas yoğurdu denince insanların aklına bakraçta Tavas koyun yoğurdu  gelirdi, şimdi ise plastik kaplara girince hem fiyatı arttı hemde tadı kaçtı. Kendi değerlerimizi kendi ellerimizle işte böyle öldürüyoruz dediler.

AKİSHABER ÖZEL

Özel Haber Haberleri

GASTROANTALYA’DA DENİZLİ DAMGASI
EHLİYETLERDE O SÜRE UZATILDI
DON KİŞOTLAR ARIYORUZ!
PAÜ'de iktisadi işletme kime çalışıyor ?
Kendi ifadesiyle "Özel Proje" mi Kutluhan ?