Mide yanması ve gıda zehirlenmesi gibi pek çok hastalığı tedavi de kullanılan zerdeçal, kanseri önlemede de etkili oluyor.
Öyle ki zerdeçalın en çok tüketildiği Hindistan da, bağırsak kanserine yakalanma riski diğer ülkelere oranla daha düşük olduğu biliniyor.
Son zamanlarda zerdeçal ile ilgili olan bulgularda son derece dikkat çekici durumda.
ABD’de fareler üzerinde yapılan çalışmada, zerdeçalda meme kanserinin yavaşlamasına yardımcı, aktif bir bileşen olan kürkümin bulundu.
Bir diğer çalışma da ise beyinde oluşan Alzheimer ile ilgili rahatsızlıkların yok edileceğine yardımcı olabileceği belirlendi.
Buna ek olarak yemeklere katıldığında sindirimi de kolaylaştırdığı söyleniyor.
Zerdeçalın soğuk algınlığı ve astım için de faydalı olduğu belirtiliyor.
Damak zevkinize göre yemeklerinize katacağınız zerdeçalın sağlığınız açısından oldukça önem taşıdığını unutmayın.