Kansere Doğal Çözüm

Birçoğumuzun evinde yaptığı yemeklerde kullandığı baharatlar kansere şifa oluyor. İşte o baharatlar.

Hepimizin günlük hayatta ev yemeklerine kattığımız baharatlar uzmanlara göre birer şifa kaynağı. Uzmanlar bu baharatların sık sık tüketilmesi gerektiğini söylüyor. İşte o baharatlar:

Biberiye

Annelerimizin sürekli tavsiye ettiği ve birçok hastalığa iyi gelen soğuk algınlığı, kabızlık, mide bulantısına ve bu gibi rahatsızlıklara oldukça faydalıdır.

Safran

Safranda bulunan bilişen kanser gelişimine karşın vücudu koruyan antioksidan ve anti-inflamatuar özellikler gösteriyor.

Acı Biber

“Capsaicin” isimli bir bileşene sahip olan acı biber, vücuttaki ağrıları iyileştirir. Topikal olarak cilde uygulanan capsaicin, sürüldüğü bölgede ağrıyı azaltan P.Upon olarak isimlendirilen bir kimyasal salgılıyor. Fakat bu acı biberi elinizle ağrıyan bölgenize sürmek yerine bir doktora başvurup kremini temin etmeniz gerekmekte.

Sarımsak

Yine başka bir lezzet olan sarmısağın  için de bulunduğu sülfür ve iyi bir arjinin, oligosakkarit, flavonoid ve selenyum ile sağlımıza oldukça yaralı olduğu uzmanlar tarafından  belirtiliyor. Uzmanlara  göre sarımsak tüketimini artırmak mide, kolon, gırtlak, pankreas ve göğüs kanseri riskini azaltıyor.

Nane 

Pek çok hastalığa şifa olan nane içinde barındırdığı aromasıyla çeşitli hastalıklara ( gaz, hazımsızlık, mide krampları, ishal vs.) iyi geliyor. Aynı zaman da nane irritabl bağırsak sendromuna ve gıda zehirlenmelerine de iyi geliyor. Boğaz ağrılarını hafiflettiğini ve radyasyon ve kemoterapiden kaynaklanan ağız yaralarına oldukça iyi geldiği biliniyor.

Papatya

Uyku problemi yaşayan kişiler için hem doğal hem de oldukça yararlı olan papatya çayı düzenli tüketildiği sürece faydasını görebileceğiniz bir bitki. Papatya çayı, mide kramplarına ve sindirim sorunlarına da iyi geliyor.

 

Spor Haberleri

Denizlispor'un Kapısına Kilit Vuruldu
Semerci "Denizlispor'un Kayyuma Gitmesi Denizli İçin Kara Bir Lekedir"
Dev Derbide 3 Puan Beşiktaş'ın
Horoz Madin'de de Dağıldı Gitti
Tarihi fark yedik