İzmir’de ilkokul öğrencilerine ara tatilde göz taraması

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 60 ilkokul öğrencisine ücretsiz göz muayenesi yapıldı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 60 ilkokul öğrencisine ücretsiz göz muayenesi yapıldı. Taramalarda birçok öğrencide göz kusuru teşhis ettiklerini belirten Op.Dr. Yusuf Ziya Kaya, "Göz taraması çok önemli. Bu sayede, görme kusuru olup bunun farkında olmayan çocukları da yakalama imkanı bulduk" dedi.

İEÜ Medical Point Hastanesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ara tatilde sosyal açıdan dezavantajlı 60 ilkokul öğrencisine Medical Point Hastanesi'nde ücretsiz olarak göz muayenesi yapıldı. Öğrencileri, Göz Hastalıkları bölümünden Op.Dr. Mucize Yararcan Eranıl ve Op.Dr. Yusuf Ziya Kaya muayene etti.

Projede yer almaktan ötürü çok mutlu olduklarını belirten İEÜ Medical Point Hastanesi Göz Hastalıkları bölümünden Op. Dr. Yusuf Ziya Kaya, "Oldukça güzel bir sosyal sorumluluk projesiydi. Biz de içinde yer almaktan dolayı çok mutlu olduk. Görme kusuru olup bunun farkında olmayan çocukları da yakalama imkanı bulduk" dedi.

'Çocuklarınızı en az 2 saat dışarı çıkarın'

Son yıllarda ilkokul çağındaki çocuklarda "miyopinin" arttığına vurgu yapan Kaya, "Son zamanlarda miyopide ciddi bir artış var. Gelen çocukların bazılarında da yakaladık. Genellikle yakınla haşır neşir olduklarından yakını net görüyorlar. Bu yüzden göz büyümeye devam ediyor. Biraz uzağa baksalar göz büyümeyi bırakacak ve miyopi belki orada kalacak. Yakın çalışma, dış ortamda az vakit geçirme, sokakta oynamama artışın en büyük sebepleri. Çocukların günde en az 2 saat dışarıda vakit geçirmelerini öneriyoruz. Çocuklar sokak oyunları oynamalılar. Sokakta daha çok zaman geçiren çocuklarda miyop daha az görünüyor" dedi.

İlkokul öncesi göz taraması şart

Göz taramalarının önemine de vurgu yapan Op. Dr. Yusuf Ziya Kaya, "Gözler birbirlerinden farklı numaraya sahipse beyin, düşük numaraya sahip gözü kullanmaya başlıyor ve öbür gözü devre dışı bırakıyor. Buna da göz tembelliği deniyor. Göz tembelliklerini ne çocuk ne aile ne de öğretmen fark ediyor. Taramayla ortaya çıkıyor. O yüzden ilkokula başlamadan çocukları mutlaka muayeneye getirmeleri lazım. Bunu 4-5 yaşlarında yakalarsak 12 yaşına kadar gözü çalıştırır hale getiriyoruz. 12 yaşında sonra ne yazık ki tedavisi yok. En mükemmel gözlüğü de kullansanız işe yaramıyor. Bu sadece göz ölçümünde ortaya çıkıyor. Bu yüzden taramalar çok önemli" ifadelerini kullandı.

IHA

Sağlık / Faydalı Bilgiler Haberleri

Aile Hekimliği Merkezleri İflas Ettirilmiştir
Aile Hekimliklerinde Yeni Dönem
Gizemli hastalıktan 71 kişi öldü! DSÖ ayağa kalktı
SAĞLIKÇILAR DENİZLİ'DE İŞ BIRAKTI
Sağlıktaki İlk Adresiniz Güçleniyor