İki Devlet Tek Millet'in Sultanları Dur Durak Bilmiyor!

İki Devlet Tek Millet Projesi çerçevesinde kültür gezileri gerçekleşti

Dünya coğrafyası üzerinde yaşayan Türk Milleti, kültür, Sanat ve Edebiyat etkinlikleri ile dilde, fikirde ve işte birliği sağlamak, yeteneklerin tanıtılması, fark oluşturan bireylerin keşfedilmesi, gelecek nesillere kültür mozaği oluşturmak, etkinliklerin kalitesini artırıp, geleceğe değer katkısı ve katılımını oluşturmak, barış süreçlerine katkısını sağlamak, bu alanlarda bilimsel ve sanatsal çalışmaları duyurmak amacıyla Ankara Sanat ve Türkiye Sanat Platformu kuruldu. Türk El Sanatlarını, kültürünü, dilini ve değerlerini oluşturan tüm unsurları koruma ilkesi ile 2004 yılından beri Ankara da etkinliklerini gerçekleştiren, Proje sahibi Eğitimci-Yazar Sultan ÖZATEŞ; bu çalışmayı önce Ankara^da başlatıp, Anadolu'nun her şehrinde gerçekleştirmeye başladı. 2014 yılından itibaren Türk Dünyasını ilgilendiren Uluslararası kişisel projeleriyle Türk Milletinin değerlerini, sergiler, antoloji çalışmaları, ödül törenleri ve konferansları ile dünya basınına tanıtmaya çalışıyor.


Yazar, aydınlar, şairler, sanatçı ve Akademisyenlerle anlamlı bir ekip oluşturup, seminer, sempozyum, konferans, imza günleri, konser, panel ve Türk çalıştaylarını başarılı ilerletmektedir. Gerçekleşen aktiviteler basın, medya aracılığı ile belgelenmektedir. Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği çerçevesinde Eğitimci Yazar Sultan Özateş, sanatla insan sevgisine olumlu katkılar sağlamayı hedeflediği açıklayarak, ortak çalışmalar çerçevesinde anlamlı bir ekip kurmayı, her şehirde temsilci kurullarını oluşturmayı başardı. Azerbaycan da şiire gönül veren yürekleri 1. Uluslararası Şair Bakışlı Kalemler Antolojisine davet edip, şairlerin şiirlerinin bu kitapta yayınlanmasını sağladı. Katılan yazarlar Ankara'ya gelerek ödüllerini teslim aldılar. 1. Uluslararası Ankara Sanat Günlerine katılan sanatçılar Anıtkabir ve Ankara Sanat Sokağı gezisine katıldılar. Qalibe Ceferova, Cebiyeva Aygünqızı, Habil Yazhar, Qabil Adalet, Raife Serganqızı bu antolojide kalemleri ile misafir oldular ve kendilerine ödülleri, 10 adet antoloji teslim edildi. 2014 Edebiyata Katkı Sağlayanlar gurubunda BAŞARI ÖDÜLÜ Başkent öğretmen evinde teslim edildi.


Sultan ÖZATEŞ ve Qalibe Ceferova Ankara da Türk El Sanatları sergisini Temmuz 2015'de gerçekleştirmeyi başardılar. Her ikiside 2015 TÜRK DÜNYASI GİRİŞİMCİ KADIN ÖDÜLÜ almayı başardılar. Türkçe Dilinin önemi, yaygınlaştırılması çerçevesinde konferanslar için 2015 yılı içerisinde Şair Yazar Qalibe Ceferova, Doç. Dr. Kubra Quliyeva, Bestekar Sevinç Tofiggızı, Eğitimci Şair Yazar Sayman Aruz, Şair-Yazar Aybeniz Gafarlı, Şair Yazar Cebiyeva Aygünqızı, Şair Yazar Habil Yazhar ve Azerbaycan da 21 şair yazar, 5 ressam, 5 medya mensubu proje içerisine alındı. Bakü görüşmelerinde 20 kişiye de teklifler ve davetler gerçekleşecektir. Proje çerçevesinde Kültür gezileri başladı. Projenin gerçekleşeceği şehirlerde müzeler, tarihi yerler, etkinlik alanları ve Ülke mozaği araştırmaları gerçekleşti. Sultan Özateş kendi maddi imkanları ile Ankara, Konya ve İstanbul gezilerini başarılı tamamladı. Gezilere katılanlar: Sultan Özateş, Qalibe Ceferova, Kübra Quliyeva, Solmaz Süleymanova, Cemal Akif Özateş, Recep Tuğ, Melek Kimran, Alimhan Medinavqızi, Şian Qarianna. Bu çerçevede Türkçe Dili için Ankara Bilkent Üniversitesine gelen akademisyenlerin ödüllerini vermek için törene katılıp, zafer kupası, madalya ve Hizmet Şeref Belgesi takdimi gerçekleşti. Katılımcılara hediyeler verilmesi sağlandı. Projenin maddi sponsorluğunu Özateş kendi imkanları ile gerçekleştirmektedir. Projede Qalibe Ceferova Azerbaycan Temsilciliği Başkanlığını 2016 yılına kadar sürdürecektir. Temsilci başkanın görevi, yeteneklerin belirlenmesi, tanıtılması konusunda rehberlik ve gerekli bilgiyi Türkiye Sanat Platformuna bildirmesi ve Ankara da ki törenlerin, projelerin bireylere duyurulmasını sağlamak. Sanatın sevgi yönünde iletişimi sağlamadaki rolünü ve bu yönde çalışmaları yürütmek. Bu proje; iki ülkenin anlamlı sesi ve yanlış gerçekleştirilen etkinliklere doğru cevaplar sunulmasını sağlayacaktır.


Projenin Çalışma Alanları


1- Etnik köken gözetmeksizin kültürlerin birleşmesi, sağlıklı iletişim, doğru etkileşim sağlamak 2 - Her iki ülke arasında kültür gezileri düzenlemek, şube ve temsilcilik çerçevesinde projenin sınırlarını genişletmek 3 - Kültür etkinliklerinde resmi izin almak ve yasal çerçevede faaliyetleri şeffaf gerçekleştirmek 4 - Kültür, Sanat ve Eğitim alanlarında etkinlikler düzenlemek ( Sergi, imza, söyleşi, fuar, konferans, panel, sempozyum, kurultay ve şölen) 5 - Sanat Kurultaylarını her iki Ülkede gerçekleştirmek 6 - Türk Edebiyatına katkı sağlamak, başarılı eserlerin yayınlanmasına editörlük etmek, yayınevleri ile iletişimini sağlamak ve bireylerin maddi açıdan dolandırılmaması, zarara uğramaması için gönüllü sanat danışmanlığı ve rehberliği yapmak 7 - Sanat Faaliyetlerini takip etmek ve çıkan Antolojilerin, basılan kitapların yasal süreci ve telif haklarını koruyan mercilerle irtibata geçmek 8 - Her iki ülkede ilgili kütüphane oluşturmak ve yazarların okul kütüphanelerine destek vermelerini sağlamak. 9 - Eserlerin korunması konusunda bildiri hazırlanması ve kamuoyu oluşturulması 10 - Türk El Sanatları sergilerinin yapılması ve her iki ülkede Üniversitelerle işbirliğinin sağlanması 11 - Bilim, Sanat, Edebiyat, Fikir alanında ilerleyen başarılı isimleri her iki ülkede ödüllendirmek 12 - Telif Haklarının korunması konusunda bilinçli yaklaşım ve çalışmalarının yapılması 13 - İki ülkede Türkiye Azerbaycan Gecesinin düzenlenmesi, projelerle ilgili sözleşmelerin resmi şekilde imzalanması 14 - Basın-Medya aracılığı ile gerçekleşen çalışmaları kamu aracılığı ile halka duyurmak ve yetenekli bireyleri olumlu teşvik etmek 15 - Ortak Kültür Mirası oluşturmada işbirliğine gitmek, bilimsel projelerin yaygınlaştırılmasında örnek olmak 16 - uygulama, yöntem ve tekniklkerin iki ülkede karşılaştırılması, mesleki dayanışmaların sağlanması, sanat atölyelerinin ve müzelerinin oluşturulması 17 - Üretmenin sevgisini yaygınlaştırmak, okuma sevgisi, sanatın faydasını ve kişilik geliştirmede güven duygusunu artıracak, kanunların yasaklamadığı her türlü etkinliklerle bir araya gelecek kardeşlik projeleri gerçekleştirecektir.


Bu proje Trt Radyosundan Dış Yayınlar, 6 gazete, iki dergi ve 3 Tv Programı aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Bakü de de iki gazetede ve iki Tv Programında halka açıklandı. Projenin ödül töreni Ankara ve Bakü de gerçekleşecektir. Bu çerçevede 250 ödül takdimi olacak, yarısı Türkiye de, diğeri Azerbaycan da düzenlenecek törenle verilmesi planlanılmaktadır. Sultan Özateş Bakü temaslarını ve yazışmalarını 2013 yılı itibari ile başlatmış olup, her iki ülkede dört üniversite, 11 Akademisyen, 31 Yazar Şair, 25 ressam ve Türk El Sanatları Tasarımcısı ile buluşup, proje davetini resmi olarak vermeyi gerçekleştirmek ve yasal mercilere haber vermek ve gerekli katılımın sağlanmasında yasal izinlerin halledilmesi için Bakü'ye gidecektir. Her iki Ülke arasında başlayan bu başarı ve projede yer alan yürekler büyük bir törenle Türkiye'nin Başkenti Ankara da buluşacaklardır. Ankara Başkent Öğretmen Evinde gerçekleşecek festival iki gün sürecektir. Sultan Özateş'in kişisel Projesinin Ülkemiz adına en büyük gururdur. Projede olan tüm kişilere başarılar diliyoruz.

Türk Dünyası Haberleri

TÜRKEŞ : TÜRKİYE,URUMÇİ’DE KONSOLOSLUK AÇMALI !
İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ KAVUNCU, TBMM’DE DOĞU TÜRKİSTAN CUMHURİYETLERİNİ KUTLADI
ÖZDAĞ : “DOĞU TÜRKİSTAN MUTLAKA ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ OLACAKTIR!”
TAYVAN PARLAMENTOSU: DOĞU TÜRKİSTAN, HİÇ BİR ZAMAN ÇİN TOPRAĞI OLMAMIŞTIR!
Kıpçak Belediye Başkanı Oleg Garizan Denizli'de