İbretlik Bir Başarı Öyküsü

Denizli ilinin turizm bölgesi olan Pamukkale ilçesinde otel inşaatlarında çalışırken ailesine almış olduğu ineği satarak, 300 dolar ile 1995 senesinde Japonya'ya giden Abdullah Arpa, geçen zaman diliminde pilot eğitimi alarak, kendi şirketinin sahibi oldu

Vanlı olan 42 yaşındaki Abdullah Arpa, iş hayatına çocukluk döneminde bulaşıkçılık ve ayakkabı boyacılığı ile başladı. 21 kardeşi olan Arpa, ilkokulu bitiremedi ve bir dönem oto galeride araç yıkama işi yaptı. Daha sonra Denizli ilinin turizm bölgesi Pamukkale ilçesinde inşaat işçisi olarak çalışma hayatına devam etti. İnşaatlarda tuğla taşıyarak, harç karan Arpa, bir taraftan da turistlere kartpostal satarak zamanla İngilizce'yi öğrenmeye başladı.

İNEĞİ SATARAK, JAPONYA'YA YOLUNU TUTTU

1995 senesinde ailesine almış olduğu ineği satan Abdullah Arpa, 300 dolar gibi para ile Japonya'ya gitti. Tokyo'da 12 gün parklarda uyuyan Arpa, bir tavuk çiftliğinde tanışmış olduğu Japon vatandaşının vasıtası ile iş buldu. Türkiye ile Japonya arası mesafenin uçak ile 12 saat sürdüğünü ifade eden Arpa, 300 dolarla uçağa bindiğini, 12 saat boyunca uçakta, 'Çok para tutar' diye hiçbir şey yemediğini, kalacak yeri olmadığından Tokyo'da Yoyogi Parkı'nda 12 gün boyunca yattığını, tavuk çiftliğinde kendisine iş bulan kişiye iş karşılığı bir maaşımı verdiğini, tavuk çiftliğinden sonra inşaat işlerinde de çalıştığını, para kazanınca seyyar kebap arabası alarak, satış yaptıktan sonra işler iyi gidince Türk restoranı açtığını ve para kazanmaya başlayınca bir süre sonra 3 restoranı ve bir barının olduğunu anlatıyor.

UÇMAK İÇİN HAVAİ'YE GİTTİ

Tek hayalinin uçmak olduğunu söyleyen evli ve bir çocuk babası Abdullah Arpa, kendisine ait olan restoranları ve barı satarak, ABD'nin Hawaii Eyaleti'ne giderek, pilotluk eğitimi aldığını, pilot lisanslarını almasının ardından Hawaii'de bir havayolu şirketinde 6 ay boyunca, yakın adalara uçakla yolcu taşıdığını ve ardından Japonya'ya dönerek, üç arkadaşı ile beraber küçük bir uçak alıp, yolcu taşımaya başladığını dile getirdi.

Kendisinin olmadığı sırada 4 sene evvel uçağın düştüğünü ve pilot ortağı ile 3 yolcunun öldüğünü belirten Arpa, uçağın düşmesinden sonra vazgeçmediğini, özel bir şirkette pilot olarak uçmaya devam ettiğini, en az 1500 saat uçtuğunu, bu arada İngiltere'ye giderek, Boeing 747-400 yolcu uçağı eğitmen lisansımı aldığını, Dubai, Londra gibi şehirlere yolcu taşıdığını ve buralara da yaklaşık 1000 saat uçtuğunu söyledi.

KENDİ ŞİRKETİNİ KURDU

Japonya'da kendine ait bir şirket kurarak, kiraladığı uçak ile özel yolcu taşımaya başlayan Arpa, Kurduğu şirkette Japonlara pilot eğitimi vermeye başladığını, şu anda 50'inin üzerinde öğrencisini olduğunu, onlara pilotaj eğitimi verdiğini, dünyada 20 tane olan uçak simülatörlerinden birisinin de kendi şirketinde olduğunu, şirketinin birinin kendine ait, diğerinin ise kiralık 2 jeti  olduğunu, 8 ayrı havaalanında yer hizmetleri ile alışveriş mağazalarının olduğunu belirterek, çocukluğunda ayakkabı boyacılığı yaptığı günleri unutmadığını ve zabıtadan dayak bile yediğini anlatıyor.

Hayat önüme ne engel çıkarsa çıkarsın, hiç vazgeçmedim ve hayallerimi gerçekleştirdim, diyen Arpa, İnşaatlarda amelelik yaptığını, ilkokulu bile maddi imkansızlıklar sebebi ile bitiremediğini ama şimdi çok sayıda çeşitli uçaklardan eğitmen lisanslarının olduğunu ve pilot eğittiğini dile getirdi.

Abdullah Arpa, Japonya ve Hawaii'de pilotluk için yeteneğin yeterli olduğunu, Türkiye'de ise kurallar gereği bu mesleği yapmasının söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

 

Eğitim/Kültür/Tarih Haberleri

BÜYÜKŞEHİR ÂŞIKLAR GELENEĞİ COŞKUYLA YAŞATILDI
PAÜ Rektörlüğü İçin Yarışanların Listesi
PAÜ'deki Koca İşletme Neden Zarar Ediyor ?
PAÜ İlk 10'da Olması Gerekirken İlk 1000'de Yok
29. Türkiye Felsefe Olimpiyatı Çevrimiçi Gerçekleştirildi