Hep Gördüğünüz ama Bazılarının Amaçlarını Bilmediğiniz Şeyler

Üretilmiş her üründe ana amacın dışında bazı gizemlerin de bulunduğunu biliyoruz. İşte şimdi bunların bazılarını keşfedeceksiniz.

Bu Silgilerin İki Ucunun Neden Farklı Renklerde Üretildiğini Biliyor Musunuz?

Yukarıdaki görseldeki silgiyi bilmeyen yoktur. Hepimizin kulkaraığı ve halen kullanılan bu silginin neden bu renklerde üretildiğini hiç düşündünüz mü? Ya da neden iki tarafının da farklı renkte olduğunu? Cevap açık: Silginin pembe kısmı yumuşak kağıtlar için, mavi kısmı ise daha sert kağıtlar için kullanılıyor. Aslında silginin dokusuna da dikkat edince bu ayrım anlaşılıyor.

Arabalardaki Gösterge Panelinde Bu İşaret Dikkatinizi Çekti Mi?

Araba kullanan veya kullanmayan herkes, araçlardaki gösterge panelini bilir. Araç kullananlar ise bu panele daha çok aşinadır. Ancak benzin ikonunun yanındaki ok işareti dikkatinizi çekti mi hiç? Bahse gireriz pek çok kişi bu okun ne anlama geldiğini bilmiyor veya önemsemiyor. Bu ok, o araçtaki yakıt deposunun hangi taraftan dolacağını gösteriyor.

Makarna Kepçesinde De Delik Mi Olurmuş?

Evet, bir ölçüm aracı. Bu oldukça garip gözüken makarna kepçesini daha önce görmediyseniz, iyice bir bakın ve tanışın. Muhtemelen ilk etapta bu makarna kepçesindeki delik dikkatinizi çekti. O delik, makarnayı tencereden alırken suyun süzülmesine yardımcı oluyor ve sizi ekstra bir süzgeç kirletme işinden kurtarıyor. Ayrıca bu makarna kepçesi, porsiyonlarınızı ayarlamanıza da yardımcı oluyor.

Tavaların Kulplarındaki Delik De Ne Alaka Şimdi?

Tavaların kulplarındaki delikleri muhakkak daha önce fark etmişsinizdir. İlk akla gelen de bu deliklerin tavaları asarak saklamak için tasarkaraığı olacaktır. Evet, haklısınız. Ancak bu deliklerin işe yaradığı bir alan daha var. Yemeğinizi yaparken, kepçenizi tutar ve ortalığın kirlenmesinin önüne geçilir.

Metrenin Ucunda O Deliğin İşi Ne?

Evimizde veya eğer alakalıysa işimizde de sürekli kulkaraığımız o klasik metrelerin ucundaki deliğin ne işe yaradığını hiç düşündünüz mü? Cevap muhtemelen hayır olacaktır. O küçük delik, özellikte tek başınaysanız, bir metrenin ucunu bir çiviye geçirerek rahat ve doğru bir şekilde ölçü alabilmeniz için tasarlanmıştır.

Kıyafetlerin Etiketlerine İliştirilen Yedek Kumaşlar Sizce Ne İşe Yarıyor?

Hepimiz kıyafet aldığımızda etikete iliştirilmiş o küçük kumaş parçalarına aşinayızdır. Peki o kumaşların neden orada olduklarını merak ettiniz mi hiç? Akla gelen ilk cevap bir tamir veya bakım söz konusu olduğunda en doğru kumaşı bulmak olacaktır. Ancak o kumaşların orada olmasının asıl sebebi, çamaşır makinenizde, her zamanki deterjan ve programla bu kumaşları yıkayarak ufak bir deneme yapmanızı sağlamaktır.

Karbonat ve Tuzun Faydalı Birlikteliğini Keşfedin

Marketten satın alınan kimyasal bazlı gider temizleyicilerinin ya da sirkenin yerini hiçbir şey tutmasa da, bu tüyo, diğer ikisinden sonra gelen en iyi şeydir. Yapmanız gereken tek şey, bir ölçü karbonat ile bir ölçü tuzu karıştırmak ve bu ikisini giderlere dökmektir. Yarım saat sonra karışımın üstüne kaynar su dökerek giderlerinizi açabilirsiniz.

Tic Tac Şeker Kutusunun Kapağında Dikkatinizi Çeken Bir Şey Oldu Mu?

Yukarıdaki görseldeki Tic Tac kapağına tekrar bir bakın. Baktınız mı? O halde, kapaktaki o girintiyi de fark etmişsinizdir. Bu girinti hem kutunun hava alarak içindekilerin bozulmasını önlüyor, hem de şeker ikram ederken şekerlerin düşmesini önlüyor. İki taşla bir kuş, değil mi?

Gömleklerin Arkasındaki O Halka da Ne Öyle?

Şimdi dolabına gidin ve rastgele bir gömlek seçip arkasına bakın. Görseldeki gibi bir halka gördünüz değil mi? Bu halklar ilk olarak donanma gemilerinde kıyafetler için yeterli alan olmaması sebebiyle tasarkaraı. Böylece kıyafetler bu halkayla asılıyordu. Sonrasında ise pratik oluşu sebebiyle muhtemelen bir gelenek halini aldı ve günümüze kadar geldi. Asacak bir askı bulamadığınızda, gömleğinizi bu halkadan her yere asabilirsiniz.

Kaynak: FOODWORLD

Yaşam Haberleri

3 milyon emekli zamsız kalabilir
Ülkücüler “Deli Kurt”u son yolculuğa dualarla uğurladı
At ve Eşek Eti Yedirmişler!
Sahte bal nasıl anlaşılır?
Avrupa Yakası'nın Kubilay’ıydı! Vural Çelik Hayatını Kaybetti