Hazır Giyim İhracatçılarına 1.2 Milyon Dolarlık Teşekkür

Egeli hazır giyim ihracatçıları ödüle doyacak.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2014 yılında Türkiye’ye 1 milyar 231 milyon dolar döviz kazandıran 68 üyesi için, 26 Mart 2015 Perşembe günü Ege İhracatçı Birlikleri’nde “Ödül Töreni” düzenleyecek.

 

Hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün Ege Bölgesi’nde 3 milyar dolara yaklaşan ihracat rakamıyla açık ara birinci sektör konumunda olduğunu belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, bu başarıda en büyük pay sahibi olan yıllık 2.5 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan 68 firmayı ödüllendirerek teşekkür etmek istediklerini kaydetti.

 

Hazırgiyim sektörünün ihracatının yüzde 80’den fazlasını Avrupa Birliği’ne yaptığına işaret eden Kızılgüneşler, “Avro/dolar paritesindeki Avro aleyhine gelişme hazırgiyim sektöründe moralleri bozuyor. 2015 yılının geri kalan diliminde 2014 yılının aynı dönemine göre yüzde miktar bazında daha iyi konumda olmamıza karşın Avro/dolar paritesinin 1.38’den, 1.08’e gerilemesi nedeniyle 2015 yılında, 2014 yılındaki ihracat tutarına dolar bazında ulaşmamız mümkün gözükmüyor. Merkez Bankası’nın faiz indiriminin devamını gelmesini bekliyoruz. Sağladığı istihdam ve yaptığı ihracatla Türkiye’nin sosyal barışına büyük katkı sağlayan hazırgiyim sektörünün gücünü koruması gerekiyor” diye konuştu.

 

Tasarım tebliği anlatılacak

 

Ekonomi Bakanlığı tarafından 21 Aralık 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Tasarım tebliği ile ilgili Uygulama Usul ve Esaslara ait Genelge 12 Mart 2015 tarihinde yayınlanmıştı. Tebliğ ile Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Ödül Töreni öncesinde üyelere bilgilendirme toplantısı da düzenlenecek.

 

Hazırgiyim sektörü için reel anlamda uygulanabilir ve sektörün tasarım ihtiyacını cevap verecek destekten üyelerinin azami seviyede yararlanmasını arzu ettiklerini anlatan EHKİB Başkanı Kızılgüneşler, “Bu Tebliğ, Türkiye’de tasarım ve inovasyon kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlendi. Belirli şartlar yerine getirildiği takdirde Şirketlerin yurtdışı pazarlara yönelik yüksek katma değerli ürün geliştirmek için yürütecekleri tasarım ve ürün geliştirme projelerine ilişkin giderlerin yüzde 50 oranında desteklenmesi söz konusu. Bu destek sayesinde firmalarımızın kuracakları tasarım ofislerindeki tasarımcı maaşlarından ekipman gerekliliklerine, dijital ihtiyaçlarına kadar tüm masrafları desteklenebilecek. Tasarımcıların yaptığı yurtdışı seyahat masraflarının yüzde 50’si de destek kapsamında. Bu sayede birçok firmamız Avrupa’ya koleksiyon satar hale gelecek” diyerek sözlerine son verdi.

Ege - Denizli Haberleri

Muğla'da 4.7 büyüklüğünde deprem
Beyağaçta O Gelenek Yasaklandı
Ambulans helikopter hastaneye çarptı
4.Kent Lokantası Açıldı 5.incisi Geliyor
Dördüncü kent lokantası hizmete açılıyor