''Hayata Dokunuş'' Kütüphane açtı

''Hayata Dokunuş'' Kütüphane açtı

15 TEMMUZ BİRLİK VE BERABERLİK KÜTÜPHANESİ

Yaptıkları her proje ile isimlerini en güzel şekilde duyuran Hayata Dokunuş Gençlik Derneği, her zamanki gibi alışılmışın dışında olmayı başardı. Hasta, yaşlı, kadın, çocuk ve yoksul demeden ihtiyaç sahibi olan herkese, ayrım gözetmeksizin yardım elini uzatan Hayata Dokunuş Gençleri, bu sefer de gelecek neslin temellerinin sağlam atılması için dünyanın en güzel kütüphanesini yaptılar. Malatya'nın Kiltepe Mahallesi'nde bulunan Ziya Gökalp İlköğretim Okulu’na yapılan “15 Temmuz Birlik ve Beraberlik Kütüphanesi” geçtiğimiz salı minik öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Hikaye kitapları, masal kitapları ve boyama dergilerinin ağırlıkta olduğu toplam da “4.000” adet kitabı Hayata Dokunuş Gençleri kendi imkanları ile bir araya getirdiler. Okumanın faziletinin ve değerinin bilincinde olan ve ellerindeki tüm imkanları zorlayarak en iyisini başaran bu gençler, geleceğin ışığı olmaya devam ediyor. Genel Başkan Ali Morel 15 Temmuz Birlik ve Beraberlik Kütüphanesi'nin yapım esnasında her aşamada bulunarak ve en ince ayrıntısına kadar ilgilenerek yapılan her projeye ne kadar değer verdiğini bir kez daha kanıtlamış oldu. Gençler ile birlikte gece gündüz demeden en kısa sürede en iyisini yapan Morel: “Eğitim çalışmaları bizim için en önemli çalışmalarımızdan biridir ve her zaman önceliklerimizdendir.

Ancak öğretim hayatımızın her kademesinde olması gereken en önemli konu olduğu için yapacağımız kütüphane, eğitimin yanında en çok da öğretim için önemli olacaktı. Bizim bu okuduğumuz sınıflardan mezun olan, bizim gibi aynı sıkıntıları yaşamış yokluğu ve yoksunluğun içinde okumanın ne olduğunu bilen bir abiniz gelip şimdi o okula Malatya’nın en güzel kütüphanesini ekibi ile inşa ediyor. İşte bu en güzel teşvik, en güzel örnek ve en güzel öğretimdi. Bizim zamanımızda da bir kütüphanemiz yoktu hatta bir hikaye kitabımız bile olmadı. Bunlar bizim için hayallerde olan şeylerdi. Yazları okumak için yaz kitabı diye bir şey vardı fakat ücretliydi.

Sınıfta bir bilemedin iki kişi alırdı ve o bir kaç kişideki o yaz tatili kitabının herkes başına toplanır ve okumak isterdi. Elinizi sürmeden bakın derdi, onlar da. Kızarak veya şikayet ederek anlatmıyorum bunları. Olanı anlatıyorum. Daha doğrusu olmayanı. Aradan yıllar geçti. Üniversite, yurt dışı, uluslar arası programlar derken artık bir şeyler yapabilecek hale gelmiştik. Bir de Hayata Dokunuş Gençlik Derneği gibi güzel bir kurumun kurucusu olduğum için, okulumuza Malatya’nın en güzel kütüphanelerinden birini yapabilirdim... Gerekli izinleri aldıktan sonra çalışmalarımıza başladık. Kütüphane yoktu, bu yüzden her şeyi sıfırdan yapmak gerekti. Önce bir yer belirledik. Kömürlük gibi bir yer diyebilirim . Ve başladık. Aşkla, sevgiyle, mutlulukla… Çünkü yüzlerce çocuğun artık bir kütüphanesi olacak ve o hayallerde olan binlerce kitap ellerinin altında olacaktı. Alçı, sıva, mastar, boya, parke, dolap, duvar resimleri, masa, sandalye ve grafik çalışmaları… Kütüphaneye giden yoldaki çalışmalar derken çalışmalarımız bir ay sürdü.

Her gün 20 genç olmak üzere ortalama 200 gencin emeği ile yapıldı. Gelemeyen arkadaşlarımız da kitap toplama seferberliği başlattılar. Türkiye’nin her yerinden kitaplar gelmeye başladı. %80’i sıfır olan kitaplar geldi ve 4.000 kitap sayısını yakaladık. Ve o gözleri dolduran kütüphanemizin açılışını Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü, birçok bürokrat, STK başkanları, okul müdürleri ve gençlerimiz ile yaptık. Bizimle aynı yolda yürüyen ve iyiliğe baş koyan herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Davetliler arasında olan Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay ise şu sözlerle Kütüphanenin ve okumanın önemini vurguladı: “Okuduğu, mezun olduğu okuluna geri dönüp böyle bir çalışma yapmasından dolayı Ali Morel’e ve tüm gençlere şahsım adına teşekkür ediyorum. Çocukların okumasının ne kadar önemli olduğunu bilen ve bunun için çabalayan, emek veren, bir araya gelen ve okulumuza muhteşem bir kütüphane yapan gençler ile gurur duyuyorum. Hepsinin güzel yüreklerini saygıyla selamlıyorum.” Akabinde Okul müdürü Selahattin Kılıç, okullarına yapmış oldukları kütüphaneden dolayı Hayata Dokunuş Gençlerine ve Genel Başkanları Ali Morel’e plaket taktimi yaptılar.

Özel Haber Haberleri

GASTROANTALYA’DA DENİZLİ DAMGASI
EHLİYETLERDE O SÜRE UZATILDI
DON KİŞOTLAR ARIYORUZ!
PAÜ'de iktisadi işletme kime çalışıyor ?
Kendi ifadesiyle "Özel Proje" mi Kutluhan ?