İrmikli Nefis Mercimek Çorbası
Malzemeleri
2, 5 bardak kırmızı mercimek
1 tane orta boy soğan
2 yemek kaşığı irmik
1 tane et veya tavuk bulyon
Su
Nane
İrmikli Nefis Mercimek Çorbası Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle küp küp doğradığımız soğanları irmikle ile çeviriyoruz.5 dakika kadar çevirip yıkadığımız mercimekleri ilave edip üzerine geçecek kadar su ilave edip pişirmeye bırakın ve blendır dan geçirin nane yakıp servis yapın.
Nohutlu Mantar
Nohutlu Mantar Tarifi'nin Malzemeleri
1 paket kültür mantarı
1 adet soğan
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 su bardak haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
zerdeçal
yarım limon suyu
1 su bardağı et suyu
Nohutlu Mantar Tarifi'nin Yapılışı
Tencereye tereyağını alıp ısıtın üzerine yarım ay kesilmiş soğanı ve ince kıyılmış sarımsakları katıp kavurun. Üzerine küp kesilmiş domatesi katın bir iki kere Çevirdikten sonra ince kesilmiş mantarları, limon suyu, et suyunu katın. Suyunu çekene kadar pişirin. En son baharatlarını ve nohutu katıp bir taşım daha kaynatıp servis edin.
Rulo Sarma
Malzemeleri
1 lt süt
5 dolu yemek kaşığı un
6 dolu yemek kasığı toz şeker
100 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kakaolu pöti bör bisküvi
Yarım su bardağı dövülmüs fındık
Rulo Sarma Tarifi'nin Yapılışı
Bir tencerede un ve şekeri karıstırın. Sütü karışımın üzerine dökün. Tencereyi ocağın üzerine alın kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca tereyağı tereyağı ve vanilyayı da ekleyin. Ocağı kapatın. Rondoda bir paket bisküvi (veya evde bulunan bayatlamış kakaolu kek veya pandispanyayı) incecik kıyın. Büyük bir borcamın altına kıydığınız bisküviden ince bir tabaka serpin. Bunun üzerine pişirdiğiniz muhallebinin hepsini dökün. (Muhallebiniz tepsinizde kalın olursa sonuç iyi olmaz. Muhallebi ince olmalı. Bu nedenle tepsinizin büyük olmasında yarar var. ) Muhallebinin en üstüne de kalan bisküvi kırıklarını serpin. Bir miktar da fındık serpin ve tatlınızı buzdolabına soğumaya bırakınız. Tatlı soğuyunda tatlıyı dikdörtgen biçiminde dilimleyin. Son olarak her bir dilimi rulo olarak sarın. En üstüne yine fındık serpin.