Günün Menüsü

Domates Çorbası

7-8 adet domates

2 adet sivri biber

1 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

2 su bardağı sıcak su

Tuz

Nane

Pul biber

 

Domates Çorbası Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Margarin ve sıvı yağı tencereye alın. Unu koyup kokusu çıkana kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız biber ve domatesi ilave edip 10 dk pişirin. Ben 1 kavanoz domates-biber karışımlı konserve kullandım. Domatesler piştiğinden emin olduktan sonra blender dan geçirin. Sütü ve sıcak suyu ilave edin. Baharat ve tuzu da kattık dan sonra 10 dk daha pişirdikten sonra rendelenmiş kaşarla servis edin. 

Fırında Patlıcan Dizmesi

 

Patlıcan Dizmesi Tarifi'nin Malzemeleri

300 gr kıyma

2 dilim bayat ekmek içi

1 tutam maydanoz

1 adet soğan

3 adet patlıcan

2 adet domates

2 çorba kaşığı salça

1 tatlı kaşığı biber salçası (tercihe göre)

1-2 adet çarliston biber

Karabiber, kırmızı biber, nane, kekik, kimyon, tuz

2-3 çorba kaşığı sıvı yağ

1 kase sıcak su

 

Patlıcan Dizmesi Tarifi'nin Yapılışı

Köfteli patlıcan yemeklerine asla hayır diyemem ki patlıcan dizmesi kızartılmadığı için daha kolay oluyor.

Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak şekilde 2 cm kalınlığında doğrayalım ve tuzlu suda yarım saat bekletelim. Bu arada köfte için kıyma, soğan, bayat ekmek, maydanoz, tuz ve baharatları yoğuralım ve yassı ince bir şekil verelim. Domatesleri yine yuvarlak şekilde doğrayalım ve şekli büyükse 2 parçaya ayıralım. Sularını süzüp yıkadığımız patlıcanları kurulayalım ve fırın tepsisine sırasıyla patlıcan, domates ve köfte olacak şekilde dizelim. Artan malzeme olursa araya sıkıştıralım ve üzerine küçük doğradığımız biber, arzu edersek maydanozla süsleyelim. Sıcak su, sıvı yağ ve salçaları bir kapta eritelim ve tepsiye eşit olarak dökelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 40-50 dk pişirelim…

 

İPUCU:

Fırında lezzeti daha iyi olsa da arzu ederseniz karnıyarık tenceresinde ocakta da pişirebilirsiniz. 

Çiçek Şehriye Salatası

 

1 büyük çay bardağı çiçek şehriye

1 yemek kaşığı tereyağ

Mor lahana

Havuç

Maydanoz

Mısır

Limon suyu

Sıvı yağ

Tuz

Taze soğan varsa

 

Çiçek Şehriye Salatası Tarifi'nin Yapılışı

Şehriye tereyağı ile kavrulur ve sıcak su eklenerek pişirilir pilav pişirir gibi. Mor lahana ve havuç rendelenir, maydanoz ince ince doğranır varsa taze soğan ince ince doğranır 1 kase kadar mısır katılır ve soğuyan şehriye limon tuz sıvı yağ karıştırılır zevkinize göre.

 

Eğitim/Kültür/Tarih Haberleri

PAÜ'YE KİM REKTÖR OLMALI ? NEDEN ?
BÜYÜKŞEHİR ÂŞIKLAR GELENEĞİ COŞKUYLA YAŞATILDI
PAÜ Rektörlüğü İçin Yarışanların Listesi
PAÜ'deki Koca İşletme Neden Zarar Ediyor ?
PAÜ İlk 10'da Olması Gerekirken İlk 1000'de Yok