Ev Yapımı Salça

Ana yemeklerimize tadını ve rengini veren ev yapımı salça, tüm evlerin ortak telaşıdır.

Ana yemeklerimize tadını ve rengini veren ev yapımı salça, tüm evlerin ortak telaşıdır. Yaz aylarının sonlarına doğru başlar bu tatlı telaş.

‘Kendimiz mi yapalım, hazır mı alalım’ diye düşünür dururuz. Alsak da, yapsak da, doğal ve ev yapımı olmasına dikkat ederiz. Yapımı kolay olduğu için evde yapmayı tercih ederiz. Vakti olmayanlar da hangi markayı alacağını araştırır.

Evde yapmak isteyenler öncelikle taze domates veya biberini almalıdır. Biz burada daha fazla tüketildiği için domates salçasının yapımını anlatalım. Domatesler iri taneler halinde doğranır. Bir tencereye konulur ve üzerine tuz ilave edilir.

Kaya tuzu kullanmanız daha iyi olur. Bir saat kadar kaynattıktan sonra blender veya mutfak robotu ile ezilir. Ezilen domatesler, süzgeçten geçirilir.

Suyu döküldükten sonra kalan püresi iki saat pişirilir. Koyulaşmaya başladıktan sonra yeniden süzülür ve temiz kavanozlara koyulur. Kavanozların kapağını kapattıktan sonra ters çevirmeyi unutmayın.

En Çok Satan Ev Yapımı Salça Hangileri?

Genellikle damak zevkleri bölgeye göre değişiklik gösterir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde acı salça tüketilir. Diğer bölgelerde ise daha çok domates salçaları tercih edilir. Biber salçası isteyenler çok acı olmasını ister. Sonra domates salçası ile karıştırarak kullanır.

Daha çok baharatlı olanları satın alır veya hazırlarlar. Acı sevmeyen yörelerde ise domates veya tatlı biber salçaları tercih edilir. Hangi ev yapımı salça türünü seçersek seçelim ortak düşünce doğal olmasıdır.

Katkı maddesi olan salçalar ömrü uzun olsa da tercih edilmez. O yüzden en fazla satılan salçalar doğal ve ev yapımı olanlardır. Tüketici bildiği yerlerden almak ister.

Ev Yapımı Salça Bozulur mu?

Salçalarda en büyük sorun küflenmedir. Bir süre geçtikten sonra küflenmeler oluşabiliyor. Küflenmenin sebebi, yanlış saklama şeklinden kaynaklanıyor.  Ev yapımı salçalarda kaya tuzu kullanımı küflenme riskini azaltsa da kısa sürede küflenme riski vardır.

Ancak küflendi diye salçanızı atmanıza gerek yoktur. Küflenme bozulma anlamına gelmez. Küf temizlenir ve tüketilmeye devam eder. Ancak bozulmada o salçayı tüketemezsiniz.

Ev Yapımı Salça Kaç Yıl Dayanır?

Salçanın kaç yıl dayanacağı sizin saklama şeklinize de bağlıdır. Salçanın üzerine biraz zeytinyağı dökmeniz ve kapağını sürekli kapalı tutmanız dayanma süresini uzatır.

Salçayı kullandıktan sonra tahta kaşıkla üzerini düzeltip az yağ ekleyerek kullanırsanız, uzun ömürlü olabilir. Aksi taktirde kısa süre sonra küflenme ve bozulmalar başlayabilir. Ev yapımı salçalar buzdolabında, serin, rutubetsiz ve güneş görmeyen bir yerde saklanmalıdır.

Ev Yapımı Salça Bozulursa Ne Yapılır? 

Ev yapımı salçalarda küflenme riski de vardır. Öncelikle küf ve bozulma olmaması için metal veya teneke ile aldığınız salçayı cam kavanozlara aktarmanız faydanıza olacaktır. Cam kavanozda salçalar daha geç küflenir ve bozulur.

Cam kavanoza aldığınız salçaya az yağ ekleyip kapağını kapatırsanız bozulmayı da geciktirirsiniz. Küflenmenin çaresi vardır. Ama bozulmanın çaresi yoktur. Bozuk salçayı tüketmeye kalkarsanız gıda zehirlenmesi ile karşı karşıya kalırsınız.

Ama küflenen salçada küflü kısmı alarak tüketmeye devam etme şansınız vardır. Küfle bozulmayı iyi ayırt etmek gerekir.

Ev Yapımı Salça Fiyatları

Salça fiyatları salçanın türüne ve kullanılan malzemesine göre farklılık gösterir. Kaliteli biber ve domatesle yapılan saçla fiyatları da yüksek olur. Yaz aylarına girerken domates ve biber salça fiyatları da bize o yıl salçanın ne kadara satılacağını gözler önüne koyar.

Ev yapımı salçalar hazır salçalara göre daha yüksek fiyatlara satılmaktadır. Ancak fiyattan çok, kaliteli olup olmadığına dikkat etmekte fayda vardır.

https://www.barakgida.com/kategori/ev-yapimi-salca.html bilgi için hemen tıklayın.

Firma Tanıtım Haberleri

New Balance'ın En Rahat Modeli Hangisi? 
Sosyal Medyanın Markalara Faydaları Nelerdir?
indirimkuponum.net ile Dolap ve Trendyol Yemek İndirim Kodları Bulma Rehberi
Ayaklarınız Outdoor Ayakkabı ile Güvende
Liposuction Ameliyatı Güvenli Midir?