Bazı işletmelere 5000 TL, bazı işletmelere de 3000 TL hibe desteği ödenmeleri için başvurular 25 Mayıs 2021 (yarın) başlıyor.
Başvurular e-devlet üzerinden alınmaya başlanacak ve 1 ay sürecek.
1. grup 5000 TL hibe desteği verilecek esnaf için tıklayınız.
2. grup 3000 TL hibe desteği verilecek esnaf için tıklayınız.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnafa hibe desteği başvurularına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, başvuruların 25 Mayıs 2021 tarihinde başlayacağı ve e-devlet üzerinden bir ay boyunca alınacağını duyurdu.
Bakan Muş, açıklamasında şunları kaydetti;
Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan, koronavirüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlerimize verilecek hibe destek programına ilişkin uygulama esaslarını belirledik.
Tek seferde, iki ayrı grup halinde vereceğimiz 5.000 Türk Lirası ve 3.000 Türk Lirası hibe desteğinden 17/05/2021 tarihinden önce (bu tarih dahil) vergi mükellefiyetini tesis ettirmiş, esnaf ve sanatkârlar ve gerçek kişi tacirler faydalanacak.
Esnafımıza yapacağımız destek başvuruları 25 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 1 ay boyunca e-devlet üzerinden yapılabilecek. Esnafımıza hayırlı olsun.
ESNAF DESTEK PAKETİ BAŞVURU ŞARTLARI
Ticaret Bakanlığının internet sitesinden de destek şartlarına ilişkin bilgi verildi.
Buna göre, hibe desteği, tek seferde ödenmek üzere, ekonomik faaliyet konuları Bakanlık tarafından belirlenen birinci grup için 5 bin lira ve ikinci grup için 3 bin lira olarak belirlendi.
Bu kapsamda, 5 bin lira ile desteklenecek birinci grupta aralarında kayak pistlerinin işletilmesi, sirkler, gösteri sanatları, nikah ve düğün salonu işletmecileri, kaplıca, SPA merkezleri, sinema filmi gösterimi, spor ve eğlence amaçlı spor hizmetleri, plaj alanlarının işletilmesi, eğlence parkları, öğrenci ve işçi yurtları, pansiyonları, kara yolu şehir içi ve şehirler arası havaalanı servisleri ile yolcu taşımacılığı, kantinler, kırtasiye ürünlerinin perakende ticareti, internet kafelerin faaliyetleri, şehir içi personel ve okul servisleri, çay ocakları, kıraathaneler, kahvehaneler, kafeler gibi işletmelerin bulunduğu 35 ekonomik faaliyet yer alıyor.