Eğitim Verilecek Şöförlere Hibe Desteği

Eğitim Verilecek Şöförlere Hibe Desteği

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Pamukkale Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü üstlendiği projeyle tehlikeli madde taşımacılığı yapan şoförler yenilikçi eğitim yöntemleri kullanılarak eğitimden geçecek. Eğitim alacak şoförlere proje bütçesinden günlük hibe verilecek.

Erasmus+ Ana Eylem 2 ‘Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği-Mesleki Eğitimde Stratejik Ortaklıklar’ projesi kapsamında Pamukkale Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü üstlendiği "Tehlikeli Madde Taşımacılığı Yapan Şoförlerin Uzaktan Web Tabanlı Uygulamalarla Eğitimi" projesinin ilk toplantısı PAÜ ev sahipliğinde gerçekleşti. Pamukkale Richmond Otel’de yapılan toplantıya Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Sekreter Yardımcısı Zerrin Boztaş, Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Arzum Işıtan ve proje ekibi ile proje ortağı olan ülkelerin kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, Pamukkale Üniversitesi’nin proje liderliği yaptığı ve Erasmus eğitim programı kapsamında düzenlenen bu projenin büyük önem taşıdığını söyledi. Aydın, “Üniversitemiz ve ülkemiz adına verimli olacak bir eğitim sürecini hep birlikte göreceğiz. Üniversitemizin bu tür projelerin içinde yer almasından dolayı mutluyum. Proje yöneticisi ve ekibi ile proje ortaklarına başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Sekreter Yardımcısı Av. Zerrin Boztaş, “Tehlikeli malların karayolu ile uluslararası taşımacılığına ilişkin mevcut bir Avrupa anlaşmamız var ve bu anlaşmayla sürücülerimiz SRC 5 mesleki yeterlilik belgesini almak zorunda. Bu belgenin yenileme süreçlerinde eğitimlerinin uzaktan eğitim modülüyle

yapılması hususunda hayata geçirilecek olan projede paydaş durumundayız. Böyle bir projede yer almaktan çok mutluyuz. Şoförlerimize mesleki hayatlarında kolaylık sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projenin 3 yıllık bir çalışmanın sonucunda kabul edildiğini ve hibe desteği kazandıklarını belirten Proje Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Arzum Işıtan, “Pamukkale Üniversitesi’nin yürütücülüğünde Avusturya, İtalya ve İsviçre’den ortaklarımız var. Türkiye’den ise Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile birlikteyiz. İlk buluşmamızı gerçekleştiriyoruz ve bunun heyecanı içindeyiz. Proje konumuz, Tehlikeli Madde Taşımacılığı Yapan Şoförlerin Uzaktan Web Tabanlı Uygulamalarla Eğitimi. Bu konuda öncelikle Avrupa ve Türkiye’de ki güncel durumu ve şoförlerin ihtiyaçlarını belirleyeceğiz. Daha sonra ağır şartlarda çalışan şoförler için sürekli almaları ve yenilemeleri gereken belgeler konusunda uzaktan eğitimle yardımcı olacağız. Geliştirdiğimiz uzaktan öğrenme araçları sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da yaygın bir şekilde kullanılacak. Bu eğitimler iki kademeden oluşacak ve yaklaşık 1 hafta sürecek. Eğitime katılan şoförlere proje bütçesinden hibe verilecek” dedi.

Pamukkale Üniversitesi’nin proje lideri olduğu ve toplamda 208 bin 770 Euro bütçesi olan projenin ortakları arasında Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF), Training 2000 Psc (İtalya), CNA Associazione Provinciale Di Pesaro E Urbino (İtalya) ve MAG Prenner & Partner GmbH (Avusturya) kuruluşları yer alıyor.

Pamukkale Üniversitesi proje ekibi ise Yrd. Doç. Dr. Arzum Işıtan, Doç. Dr. Zeha Yakar, Okt. Meltem Balaban, Prof. Dr. Osman Nuri Ağdağ, Prof. Dr. Ömer Altan Dombaycı ve Araş. Gör. Dr. Yavuz Kaplan’dan oluşuyor.

Gündem Haberleri

'Esad, Rusya'da Güvende'
Suriye'ye dönüşler iki kat arttı
Baas rejimi nedir?
Teğmenlere destek veren savcı açığa alındı
Şiddette sıfır tolerans algısı boşa çıktı