DSİ'de Hedefler Büyük

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Denizli’de geçtiğimiz 15 senede birçok yatırımlara imza attı. DSİ Genel Müdürlüğü’nce son 15 senede Denizli ilinde 14 baraj ve 8 gölet yapıldı.

Hedeflere Ulaşmak İçin Çabalıyoruz

 

DSİ Genel Müdürü Murat ACU, DSİ olarak Toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesi için hazırlanan sulama ve depolama projelerinde amaçlarının, tarımsal üretimi yükseltmek, tarım ile geçinen nüfusun refah seviyesini artırmak, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılayabilmek, sanayinin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak ve kırsal göçe engel olmak olduğunu vurguladı ve bu amaçlara yalnızca sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabileceğini, 1954 senesinde teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğün; tespit edilen bu amaçlara ulaşmak için çalışmalarını hızla sürdürdüğünü söyledi.

 

Hizmet: 14 Baraj ve 8 Gölet…

 

Denizli ilinde su kaynaklarını en güzel bir biçimde değerlendirip vatandaşların istifadesine sunulduğunu söyleyen DSİ Genel Müdürü Murat ACU, Son 15 senede Denizli ilinde 14 baraj ve 8 gölet tamamlanarak vatandaşların yüzünün güldürüldüğünü ifade etti.

 

Hizmete alınan barajlardan bir tanesinin ülkenin de en önemli barajlarından biri olan Cindere Barajı olduğu belirtildi. 107 metre yüksekliğindeki bu baraj ile senelik 88 milyon kWh enerji üretiliyor. Denizli iline kazandırılan bir başka baraj da rahmetli Recep Yazıcıoğlu’nun anısını yaşatmak amacı ile adının verildiği Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Barajıdır.

 

Hizmetler Devam Ediyor

 

Su kaynakları en iyi şekilde değerlendirilmeye devam ediliyor. Denizli’de kalkınmayı hızlandıracak, Denizli’de sulamayı ve ziraatı geliştirecek 4 baraj ve 5 gölet daha inşa edildiği ifade edildi.

 

Denizli’de Bütün Münbit Arazileri Sulayacağız

 

Son 15 senede yapılan sulama projeleri ile 828.298 dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını vurgulayan Genel Müdür ACU, bu şekilde Denizli ilinde ziraatı bir adım daha ileri taşıdıklarını ve çiftçilere senelik 911 milyon TL ilave zirai gelir artışını sağladıklarını, sulamaya açtığıkları alanın haricinde 14 sulama tesisinin de inşaatlarının devam ettiğini ve şu anda inşaat çalışmaları süren sulama tesisleri ile 109.039 dekar münbit araziyi daha sulamaya açacaklarını belirtti.

 

İçme suyu İhtiyacı Kalmayacak

Denizli ilinin şehir merkezi ve çevre yerleşelim yerlerinin uzun vadede içme suyu ihtiyacını karşılamak için Akbaş Barajının yapıldığı dile getiren ACU, şimdi de 55 km’lik isle hattı ve modern bir içme suyu arıtma tesisi inşa edeceklerini, isale hattının inşaat çalışmalarının sürdüğünü, İçme suyu arıtma tesisinin ise ihalesinin yapıldığını ve yakında inşaatına başlayacaklarını söyledi.

 

Halkı da Toprağını da Koruduk…

 

Denizli’de taşkınları korumak amacı ile yoğun bir çalışma yürütüldüğünü dile getiren DSİ Genel Müdürü ACU, son 15 senede inşa edilen 81 adet taşkın koruma tesisi ile Denizli şehir merkezi,

89 yerleşim yeri ve 104.680 dekar araziyi taşkınlardan koruduklarını ve 9 adet taşkın koruma tesisinin de inşaatının sürdüğünü belirtti.

 

DSİ Genel Müdürü Murat ACU, son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçileri olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarını sunduğunu ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

 

 

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin 68 yıllık tekstil devi iflas etti
Motorine zam geldi
Sahte Milli Piyango bileti nasıl anlaşılır?
Denizli Büyükşehir Belediyesi Dördüncü Kenet Lokantasını Açıyor
İdari para cezalarına yüzde 43.93 zam!