Dr. Ömer Başay: İlaç Son Çare

Denizli Otizm Derneği’nin katkıları ile Çocuk Psikiyatristi Dr. Ömer BAŞAY ‘Farklı Gelişim Gösteren Çock Ebeveynlerinin Erken Çocukluk Döneminde Yapması Gerekenler’ konusunda velileri bilgilendirmeye yönelik bir seminer verdi.

Farklı gelişim gösteren çocukların ailelerinin uzun vadeli planlar yapmak yerine bugüne odaklanmalarını söyleyen PAÜ Öğretim Üyesi Dr. Ömer Başay, terapi ve eğitim çözüm olmadığında ilaç kullanımını önerdiklerini ifade etti.

 

Pamukkale Üniversitesi PAÜ Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Öğretim Üyesi Dr. Ömer Başay, Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu’nda, farklı gelişim gösteren çocuk ebeveylerinin erken çocukluk döneminde yapması gerekenler ve ilaç kullanımı konulu bir seminer verdi. Denizli Otizm Derneği tarafından organize edilen seminere Oktay Mersin Özel Eğitim Anakoulu’na devam eden öğrencilerin velileri katıldı.

 

Seminere katılan ailelere uzun vadeli planlar yapmak yerine bugüne odaklanmalarını öneren Ömer Başay, şunları söyledi: ‘’Okul öncesi dönem çocuklar açısından çok önemli. Farklı gelişim gösteren çocuklar ve aileleri olarak pek çok sıkıntı yaşıyorsunuz ama bugünlerde yaptığınız her şey çocuklarınızın gelişimi açısından çok önemli.  Farklı gelişim gösteren çocuklar psikofarmakolojik ilaçlardan hem normal çocuklara göre daha az yarar görüyorlar hem de daha çok yan etki oluşuyor. Bu yüzden hekim ve aile işbirliği çok önemli. Çocuk ve ergen psikiyatristliğine gelenlere aynı gün hizmet veren Türkiye’de tek üniversiteyiz. Yaşadığınız sıkıntıların çözümü konusunda size destek vermeye her zaman hazırız. Gelişim geriliği olan çocuklarda bireysel izleme çok önemli. Bilişsel davranışçı terapi yöntemleri daha etkili oluyor. Psikiyatristler olarak bizler gelişim geriliğine eşlik eden rahatsızlıkları çözmek ve çocukları eğitime hazır hale getirecek destekleri sunmak için çalışıyoruz.’’

 

 

 

Gündem Haberleri

'Esad, Rusya'da Güvende'
Suriye'ye dönüşler iki kat arttı
Baas rejimi nedir?
Teğmenlere destek veren savcı açığa alındı
Şiddette sıfır tolerans algısı boşa çıktı