Dolar, Euro ve Bitcoin’de Haftanın Görünümü

Türkiye’de 31 Mart yaklaşırken, tüm ülke gözünü Belediye seçimlerine çevirmiş durumda. Son haftalarda volatil bir görüntü seyreden Dolar ve Euro, geçtiğimiz hafta içerisinde Türk Lirası’na karşı önemli ölçüde değer kazandılar.

Haftayı 2019’un en yüksek seviyelerinde kapatan Dolar ve Euro son dönemlerin en yüksek seviyelerini test ettikten sonra Türkiye’nin SWAP hamlesi ile geçtiğimiz hafta kazandıkları fiyatları kaybettiler.

Özgür Demirtaş’tan Uyarı

Buna karşın SWAP pozisyonlarını kapatmaya çalışan yabancı yatırımcıların borsadaki satışı BIST’te önemli bir değer kaybını tetiklerken, Türkiye’nin yakından takip ettiği ekonomist Özgür Demirtaş ise son hamlelerin dolardaki değer artışının önüne geçmesini sağlamasına rağmen, Türkiye’deki şirketler ve borsalar için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini savundu.

Yayın saati itibariyle Dolar/TL 5,53, EUR/TRY ise 6,30 seviyelerinden işlem görüyor.

İsmail Hakkı Polat: Bitcoin’de Yeni Trendi Duyurdu

ING Bank yayınladığı raporla Türkiye’nin Avrupa genelinde kripto paraya en fazla ilgi duyan ülke olduğunu açıklarken, Türkiye’de Bitcoin ve kripto paraların öncü isimlerinden Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat ise, BusinessHT’de katıldığı programda Bitcoin ve kripto para piyasasının yeni trendinden bahsetti.

Polat, Binance’in son dönemde gerçekleştirdiği ICO satışlarından bahsederken, borsaların gerçekleştirdiği kripto para satışlarının son dönemde en çok rağbet edilen oluşumlardan birisi olduğunu belirtti. Zira bu kripto paralar borsadaki satıştan sonra yüzde 250 civarlarında kar getirmiş durumda. Ne var ki, on binlerce kişi arasından sadece birkaç bin kişi bu kripto paraları alma şansına erişebiliyor.

Bitcoin Nedir?

Bitcoin haberleri ile öne çıkan sitede belirtildiği üzere Bitcoin, genellikle dünyanın ilk şifreleme para birimi olarak kabul edilir ve en iyi ihtimalle yalnızca elektronik olarak var olan dijital bir para birimi olarak tanımlanır.

Bitcoin ademi merkeziyetçidir, yani merkezi bir ihraç yetkisine sahip değildir. Ancak Bitcoin platformu anarşiden uzaktır.

Tüm süreç oldukça basit ve organize: Bitcoin sahipleri birebir ağ üzerinden bitcoinleri aktarabilirler. Bu transferler, genellikle dev bir defter olarak adlandırılan "blok zincirinde" izlenir. Bu defter, şimdiye kadar yapılan her bitcoin işlemini kaydeder. Blok zincirindeki her "blok", şifreli Merkle ağaçlarına dayanan bir veri yapısı üzerine inşa edilmiştir. Bu dolandırıcılık veya bozuk dosyaları tespit etmek için çok yararlıdır. Bir zincirdeki tek bir dosya bozuk veya sahte ise, blockchain, çıkıntıya geri kalanına zarar vermesini önler.

Bitcoin blok zinciri programlaması, bitcoins yapıldığında ve ne kadarının üretildiği ile ilgilenir. Ayrıca, bitcoinlerin nerede olduğunu ve işlemlerin doğru olduğunu da takip eder.

Şu anda dolaşımda yaklaşık 17 milyon bitcoin var. Bitcoin tedarikini kontrol eden merkezi bir düzenleyici kurum veya hükümet yoktur. Toplam arz 21 milyon bitcoin'de sınırlandırılmıştır.

Bu başlık, Bitcoin’in ölçeklendirme konusunda sorun yaşayabileceği iddiasını artırıyor Bununla birlikte, Bitcoin aslında sonsuz derecede bölünebilir olduğu için (kullanıcılar 0.00000001 bitcoins kadar az para transfer edebilir), bu gerçekten bir ölçeklendirme sorunu yaratmaz. 21 milyonluk sihir keyfi.

Bitcoin’in, hükümetin enflasyonu, kazanılan serveti yeniden dağıtmak için gizli bir vergi olarak kullanmasıyla mücadele etmek için deflasyonist bir para birimi olarak tasarlandığına inanılıyor. Birçok insan, geçici politikacıların para basma güçlerini devirerek halkı güçlendirdiği için Bitcoin'e övgüde bulundu.

2017 yılında 20.000 dolara kadar ulaşan kripto para piyasasının bir numaralı para birimi Bitcoin fiyatı, yayın saati itibariyle 4.000 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Ekonomi Haberleri

GSS borçlarına af geliyor!
DTO, HİNDİSTAN İLE İLİŞKİLERİ ARTIRACAK
Market Plastik poşetlerin fiyatı değişiyor!
İslam Memiş, altın almak için bekleyenlere seslendi
Kırmızı ete dev zam!