DENİZLİ’YE 2 TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

2-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST Akdeniz'de Denizli’den katılan takımlar, 2 Türkiye Birinciliği, 2 Türkiye İkinciliği ve 1 Türkiye Üçüncülüğü elde ederek ödüllerini aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışman, Denizli’nin başarılarına dikkat çekerek, "Dünyanın en büyük teknoloji organizasyonu TEKNOFEST'te okullarımızın teknoloji takımları büyük başarılar elde etti. Yapay zeka, haberleşme, biyoteknoloji ve tarım teknolojileri gibi birçok alanda yarışan takımlarımız önemli dereceler kazandı," dedi. Dr. Çalışman, TEKNOFEST'in gençlerin teknoloji alanında yetişmesine büyük katkı sağladığını belirtti.

ÖDÜLLERİ KAZANAN TAKIMLAR

Denizlili takımların kazandığı ödüller şöyle sıralandı:

  • Merkezefendi Bilim ve Sanat Merkezi LAODIKEIA Takımı, ‘İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon İlk ve Orta Öğretim Kategorisi Türkiye Birincisi’ ve ‘En İyi Sunum’ ödüllerini kazandı.

  • Beyağaç Atatürk Ortaokulu PROFESÖR Takımı, ‘TEKNOFEST 2024 Robolig Yarışması Orta Öğretim Kategorisi Türkiye Birincisi’ ve ‘En İyi Takım Ruhu’ ödüllerinin sahibi oldu.

  • Lütfi Ege Anadolu Lisesi LEALTEK Takımı, ‘TEKNOFEST 2024 Robolig Yarışması Lise Kategorisi Türkiye İkincisi’ ödülünü kazandı.

  • Merkezefendi BİLSEM Minikler Takımı, ‘Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması Türkiye İkincisi’ ve ‘En İyi Sunum’ ödüllerini aldı.

  • Merkezefendi Bilim ve Sanat Merkezi Pamukkale Travertenleri Takımı, ‘Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması Türkiye Üçüncüsü’ ödülünü kazandı.

PAÜ İLE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLERİ BİR ARAYA GELDİ

Öte yandan PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan da TEKNOFEST Adana’da Pamukkale Üniversitesi’nin standını da ziyaret ederek, Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. İsmail Ovalı’dan yarışmalara katılan projeler ve yarışmalar hakkında bilgi aldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. İsmail Ovalı ve T3 Vakfı Denizli İl Temsilcisi Emre Verim, TEKNOFEST Adana’da Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ve beraberindekiler ile bir araya gelerek her iki üniversitede geliştirilen projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ayrıca görüşmede Rektör Kutluhan, Atatürk Üniversitesi’ne kısa bir süre önce Rektör olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi.

Ege - Denizli Haberleri

Gazeteci Muharrem Aydın Vefat Etti
DENİZLİ BAROSU’NDA Ufuk Kök Dönemi
DENİZLİ ZABITA, KÖFTECİ YUSUFU BASTI
OSMAN ZOLAN’DAN SU AÇIKLAMASI GELDİ
Körüklü Metrobüs Denizli'yi Heyecanlandırdı