Denizli'ye 17 Yılda 17 Baraj

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Denizli’ye yapılan yatırımlar ile alakalı şu açıklama yapıldı.

Kurumumuz tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü diğer sektörlerin de itici sektörü olmuştur. Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır.

Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır.

Denizli’mize 17 Baraj ve 10 Gölet Kazandırdık,

Denizli iline son 17 yılda çok büyük su yatırımları yapıldığını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Son 17 yılda Denizli’de 17 baraj ve 10 gölet inşa ettiklerini açıkladı.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, 82,4 Milyon m3 su biriktirme hacimli Cindere Barajı’nı 2008 yılında hizmete aldık. Cindere Barajı ile Buldan Ovasında 31.330 dekar yeni sahaya sulama suyunu hazır hale getirdik ve Pamukkale ve Gölemezli sahasında pompajla sulanmakta olan 105.000 dekar arazinin cazibeyle sulanmasını sağladık ve ayrıca enerji maksatlı olan barajı ile yılda 88,1 milyon kWh enerji üretiyoruz. 31.330 dekarlık Buldan sulama şebekesinde %50 mertebesindeyiz ve kalan kısmını da en kısa sürede tamamlayacağız.

İnşaatı Devam Eden 1 Baraj ve 3 Gölet…

Diğer taraftan Denizlili vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Denizli’nin su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 1 baraj ile 3 göletin yapım çalışmaları devam etmekte olduğunu belirtti..

Ege’nin Münbit Topraklarını Sulamaya Açıyoruz…

Son 17 yılda inşa edilen sulama projeleri hakkında da açıklama yapan Genel Müdür Aydın,’ ‘Tamamlanan 69 sulama tesisleri ile 851.117 dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Ayrıca 7.900 dekar araziyi sulayan Honaz Ovası Sulaması Şebekesini basınçlı borulu sistem olarak inşa ediyoruz. Böylece Denizli topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 1 Milyar 17 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık.

94.490 Arazide İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor…

Denizli’miz için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 58.790 dekarı yeni saha ve 35.700 dekar yenileme olmak üzere toplam 94.490 dekar araziyi sulayacak 10 adet sulama tesisi inşaat safhasındadır. Bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Denizli zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.

Denizli’ye Menba Kalitesinde İçmesuyu…

Denizli il merkezi ile civar yerleşimlere Aydınlar-Akbaş barajından ve Pınarbaşı kaynaklarından yılda 28 Milyon m3 içmesuyu sağlamak üzere Denizli İçmesuyu isale hatları ile arıtma tesislerini inşa ediyoruz.

Ayrıca; Denizli İlinde taşkın riskini azaltmak için son 17 yılda tamamlanan 87 adet taşkın koruma tesisi ile 97 yerleşim yeri ve 106.100 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 9 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam ettiğini söyledi.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin 68 yıllık tekstil devi iflas etti
Motorine zam geldi
Sahte Milli Piyango bileti nasıl anlaşılır?
Denizli Büyükşehir Belediyesi Dördüncü Kenet Lokantasını Açıyor
İdari para cezalarına yüzde 43.93 zam!