Mahalleye yakın nadasa bırakılmış tarlalardan, boş arazilerden ve dağlık bölgelerden kendiliğinden yetişen papatyaları toplayıp eve getirdiklerini, özel bir aparat yardımı ile papatya kafalarını saplarından alarak temiz bezlerin üzerinde kuramaya bıraktıklarını anlatan papatya toplayıcısı Meryem Göçtü Aydemir, “Sabah erken saatlerde topladığımız papatyaları komşularımızla birlikte saplarından ayırıyoruz. Bir hafta gölgede temiz bezlerin üzerinde kuruttuğumuz papatyaları tüccarlar alıp götürüyor. Tamamen doğal olarak yetişen papatyalarla ev ekonomimize de destek oluyoruz. Bölgemizde papatyalar doğal olarak bol miktarda yetişiyor” dedi.
Mayıs ve Haziran Aylarında
Mayıs ve haziran aylarında toplanıyor Hava şartlarına bölge bölgelerinde papatyanın mayıs ve haziran aylarında toplandığını, toplanmayan papatyaların ise doğada kuruyup yok olduğunu belirten Aydemir, “Papatyanın çayı yapılıyor, ilaç sanayinde kullanılıyormuş, ev işlerini bitirdikten sonra papatyalarla uğraşmaya başlıyoruz. Eşlerimizde bize papatya toplamada taşımada yardım ediyor. İki ay gibi bir sürede daha çok papatya toplamak için sabah çok erken saatlerde papatyanın yoğun bulunduğu mevkilere gidiyoruz. Kafalarını ayıkladığımız kuruttuğumuz papatyaları ise kilogramı 25 TL’den satıyoruz. Evde boş zamanlarımızda uğraştığımız papatyalardan ev ekonomimize de katkı sağlıyoruz. Geçen yılda yaklaşık 200 kilogram kadar papatya toplayıp satmıştık. Bu yıl 250 – 300 kilogram toplamayı hedefliyoruz ancak papatyalar kuruyunca kilo basmıyor. Bir çuval papatya 5 kilogram anca geliyor. Bizim topladığımız papatyalar tüccarlar aracılığıyla İstanbul, İzmir gibi büyük illerdeki fabrikalara gönderiliyormuş” dedi