Yasak olmasına ve sürekli uyarı yapılmasına rağmen çiftçilerin tarlada kalan ürün artıklarını yok etmek için kullandığı anız yakma hem arazi yangınlarına neden oluyor hem de itfaiyeyi gereksiz meşgul ediyor.
Yaz aylarında artan yangınların yanında anız yangınlarının diğer olay ve vakalardan daha çok olduğuna dikkat çeken yetkililer Anız yakılmaması konusunda çiftçilerin ve üreticilerin duyarlı olmasını istedi. Günde ortalama 4 –5 olaya müdahale ettiklerini bunlardan 2 – 3 tanesinin ot ve anız yangını olduğuna dikkat çeken yetkililer vatandaşlarında anız yakanlar konusunda dikkatli olmalarını istedi.
Toprağa zararlı
Anız yakmanın tarlaya ve toprağa zarar vermesine rağmen çiftçiler tarafından tarlada kalan otların temizlenmesinin maliyetsiz ve en kolay yolu olduğu için tercih edildiği belirtili.
Yetkililer sıcakların yoğun olduğu dönemlerde müdahale edilmeyen küçük ot ve anız yangınlarının büyük zararlara sebebiyet verebildiğinin altını çizdiler.
Kaynak: Yeşil Çivril Haber