Denizli’de İsrafa Karşı Farkındalık Etkinliği

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğümü tarafından gıda kayıp ve israfına engel olunması ile alakalı etkinlikler yapıldı.

Etkinliklere katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz ERKAYA tarafından vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılarak geri dönüşümlü çanta dağıtımı yapıldı.

"GIDANI KORU-Sofrana Sahip Çık" isimli kampanya 20 Mayıs 2020 tarihinde Sayın Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ tarafından resmi olarak başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığımızca gıda kayıpları ve israfının önlenmesi, azaltılması ve yönetimi hususları dikkate alınarak “Türkiye’nin Gıda Kayıpları ve İsrafının Önlenmesi, Azaltılması ve Yönetimine İlişkin Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” hazırlanmıştır.

Eylem planında; ilk aşamada gıda kayıpları ve israfını önlemek, ikinci aşamada mümkünse gıdayı kurtarmak ve yeniden dağıtmak,  üçüncü aşamada insani tüketimi mümkün değilse hayvan yemi olarak kullanmak ilkeleri yer almaktadır.

821 Milyon İnsan Açlıkla Mücadele Ediyor

Dünyada 821 milyon insan açlıkla mücadele etmektedir. Diğer çarpıcı bir rakam ise; her gün 25 bin insan açlık sebebiyle hayatını kaybetmektedir.

Günümüzde dünya üzerinde üretilen gıdanın %33’ ü kayıp ve israf olmaktadır.

Ülkemizdeki toplam gıda israfı yılda 18,8 milyon ton olarak hesaplanmıştır. Günlük üretilen ekmeğin 4,9 milyonunun israf edildiği, üretilen meyve ve sebzenin yarısında çeşitli kayıplar yaşandığı bilinmektedir. Lokanta, otel, restoran gibi toplu tüketim işletmelerinde durumun ciddiyeti iyice artmakta olup israf miktarı işletme başına yılda 4,2 ton gıda ve 2000 litre içecek rakamlarına ulaştığı görülmektedir.

Ege - Denizli Haberleri

Muğla'da 4.7 büyüklüğünde deprem
Beyağaçta O Gelenek Yasaklandı
Ambulans helikopter hastaneye çarptı
4.Kent Lokantası Açıldı 5.incisi Geliyor
Dördüncü kent lokantası hizmete açılıyor