Denizli'de arıcılık kursu

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 73 arıcıya arı yetiştiriciliği kursu veriyor.

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, 10 Mart'a kadar sürecek kurs kapsamında 73 arıcıya yetiştiricilik eğitimi vereceklerini söyledi. Müdür Kutlu, arıcılığın bölgede yaygın olarak yapıldığını belirterek, "Bölgedeki bitki florasından azami ölçüde yararlanarak insan sağlığı açısından önemli olan arı ve bal, bal mumu, polen, arı sütü, propolis, arı zehiri gibi arı ürünlerinin üretimini artırmayı amaçlıyoruz. Gezginci arıcılığı yaygınlaştırmak, dış satım olanaklarını araştırmak, halkın arı ürünlerinden daha çok yararlanmasını ve bu ürünlerin sağlıklı tüketimlerini artırmayı istiyoruz. Kovan ve arı varlığının arttırılması yöremiz tarımı için önemlidir. Bal arıları polenizasyon (tozlaşma) ile arıcıya sağladığı faydanın kat kat fazlasını meyve ve sebze üreticilerimize sağlıyor" dedi. 

 Kutlu, 2013-2015 yılları arasında ise, 313 arıcıya kurs verdiklerini sözlerine ekledi.

Ege - Denizli Haberleri

CİNCİ HOCA DENİZLİLİ AİLEYE MUSALLAT OLDU
Denizli CHP’DEN ‘KAYYUM’ TEPKİSİ
101 YILLIK HEYECAN VE COŞKU
Denizli Valiliğinden Yangın Açıklaması
KARACA ''HAVA DESTEĞİNİ ARTIRIN''