DENİZLİ ZABITA, KÖFTECİ YUSUFU BASTI

Ürünlerinden domuz eti çıktığı bakanlıkça açıklanan Köfteci Yusuf’un Denizli şubesi zabıtalar tarafından denetlendi. Firma sahibi Yusuf Akkaş 25 zabıta ile işletmenin basıldığını ileri sürdü, nedeninin ise seçim zamanı firmaya ait toteme asılan reklam ol

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıda ürünlerinde sahtecilik yaparak, halk sağlığını tehlikeye atan firmaların listesini yayınlamasından sonra Denizli’de büyükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi belediyelerinde görevli zabıtalar denetimlerini sıklaştırdı.

Kentteki restoran, kafeterya ve marketler tek tek incelemeye alındı. Bakanlığın ürünlerinde domuz eti tespit ettiği İzmir Yolu üzerindeki Köfteci Yusuf adlı işletmede de denetim yapıldı. Fakat bu denetçim günlerdir Türkiye’nin gündeminde olan işletme sahibi Yusuf Akkaş’ı kızdırdı. Akkaş sosyal medyada paylaştığı bir videoda işletmeyi 25 zabıtanın bastığını ileri sürdü.

DENETİMLER RAHATSIZ ETMİŞ

CHP’li belediyenin seçim döneminde yaşanan bir olay için intikam aldığını ima eden Akkaş paylaşımına; “25 zabıta şubemizi basıyor. ‘Emir büyük yerden’ diyorlar. Bu Denizli şubemizde oldu. Daha sonra neden diye düşündüm. Seçim dönemi markamıza başka bir siyasi partinin afişi asılmış. Herhalde kinleri buradan geliyor” notunu düştü.

Hazırladığı videoda ise; “Zabıta şubemizi basıyor. Zabıtalar kendileri utanıyorlar. Diyorlar ki; arkadaşım biz her gün burada yemek yiyoruz. Kıyafetlerimizi çıkartıp yine öğlen yemeğine geleceğiz biz buraya… Ama emir büyük yerden ‘gidin ceza kesin dediler’… 25 kişi bir kere niye gönderirsin. Ben size ne yaptım. Ne var orda ne buldun? 25 kişiyle gidip orada ne buldun?

 Bir şeyleri bahsetmek istemezdim ama klasik olduğu için…. Her yerde bunlar yapılıyor. Deniyor ki, domuz eti arandı. Komedya. Bu dediğim olay Denizli şubemizde oldu. Ya arkadaş neden diye düşündüm sonra ya neden…  Ha adedim sonra neden? Bizim uhdemizde olmayan totemimize bizlere de sorulmadan markamız üzerine seçim zamanı başka bir partinin afişi asılmış. Ben astırmadım. Dedim ki her halde kinleri buradan geliyor. Bu ülkede siyaset insanlarını niye kötü yapmak için var. Ben o şubeye yılda iki üç defa gidemiyorum. Oradaki çalışanların hepsi o memleketin insanları. O insanların emek sarf ettiği yere 100’e yakın çalışma arkadaşım var orada 25 kişiyle girip ne demek istiyorsun” ifadelerini kullandı.

ZOLAN’IN AFİŞİNİ ASMIŞLARDI

Akkaş’ın ileri sürdüğü olay ise 31 Mart seçim çalışmaları sırasında yaşanmıştı. İşletmenin reklam toteminin üzerine AK Parti adayı Osman Zolan’ın reklamı kullanılmış, CHP ise bu duruma tepki göstermişti. CHP Merkezefendi Gençlik Kolları üyeleri köfteli eylem yapmış, işletme önünde mangal yakmıştı. Açıklamada ise işletme tarafsızlık ve eşitlik ilkesini yok saymakla suçlanmış ve işletme boykota çağırılmıştı.

Haber : Selami Aydın / Denizli Olay Gazetesi

Ege - Denizli Haberleri

Gazeteci Muharrem Aydın Vefat Etti
DENİZLİ BAROSU’NDA Ufuk Kök Dönemi
DENİZLİ’YE 2 TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ
OSMAN ZOLAN’DAN SU AÇIKLAMASI GELDİ
Körüklü Metrobüs Denizli'yi Heyecanlandırdı