Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)
Kaleiçi'nde esnaf İskender Damgacı, geçen yıl Macaristan'da iki yılda bir yapılan Hun-Türk Kurultayı'na katıldı. Katılımcılarla sohbet eden Damgacı'dan bir Macar uzman Acıpayam Ovası ile ilgili çekimler istedi. Bunun üzerine Denizli'de fotoğraf stüdyosu işleten Engin Akhisar ile görüşen İskender Damgacı, daha kapsamlı çekim ve film teklifi aldı. Damgacı ve Akhisar, hazırlıklara başladı. Yapımcılığını İskender Damgacı, yönetmenliğini Engin Akhisar'ın yaptığı filmin sponsorluğunu da Denizli Gelenek Yaşatma Derneği üstlendi ve 30 dakikalık kısa filmin çekimlerine Acıpayam Ovası'nda başlandı. Hazırlık aşaması 4 ay süren filmde 35 kişilik ekip görev aldı. Filmde kullanılan kostüm ve aksesuarlar tarihi kayıtlar incelenerek hazırlandı. Kalkanlar Kaleiçi Çarşısı'nda, kılıçlar Yatağan Mahallesi'nde, oklar ise, Ankara'da yaptırıldı. Oğuzlar'ın 11'inci Yüzyıl'da Acıpayam Ovası'na gelişi ve yaşam tarzını anlatan belgesel formatındaki kısa filmin çekimleri Acıpayam Ovası, Cankurtaran Yaylası ve Akhan Kervansarayı'nda yapıldı ve geçtiğimiz günlerde tamamlandı.
Film ismini henüz belirlemediklerini, gösterime girmeden önce karar vereceklerini belirten yapımcı İskender Damgacı, "Çekimleri tamamladık. 35 kişilik ekiple çalıştık. Montaj çalışmalarını bitirdikten sonra Denizli'de gala gecesi ile filmimizi tanıtacağız. Ayrıca kısa filmimizi Macaristan'da Hun-Türk Kurultayı'nda da göstereceğiz" dedi.
Film yönetmeni Engin Akhisar ise, film yapımcısı İskender Damgacı'dan Acıpayam Ovası'nın görüntüleri istendiğini anlatırken şöyle konuştu:
"Ben de daha büyük bir tarihi film çekilmesi için kendisine teklifte bulundum. Film çekimlerine böylece başlamış olduk. Türk tarihini tekrar canlandırmak ve Denizli'ye tarihini unutturmamak için böyle bir işe giriştik. Herkes film için özveriyle çalışıyor."