DSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Okan Konyalıoğlu, DSO Genel Sekreteri Zeren Gerelioğlu ve GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan protokole katıldı.
Proje hakkında bilgi veren DSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Okan Konyalıoğlu, “Proje başta Denizli ili sanayisine sonrasında ülke geneline hitap edebilecek işletmelerin endüstri 4.0 yaklaşımına uyum süreçlerinde dijitalleşmelerinin sağlanmasına katkı sağlanması amacıyla kurulacak ve ulusal ve/veya uluslararası fonlar ile desteklenmesi hedeflenen Denizli Büyük Veri Dijitalleşme Merkezi’nin kurulumu öncesinde kuluçka, aktif proje ve sonrasında sürdürme dönemlerinin en doğru şekilde kurgulanmasını sağlamaya yönelik fizibilite çalışmasını içermektedir.” dedi.
Konyalıoğlu, “Projenin genel amacı Denizli Büyük Veri Dijitalleşme Merkezinin detaylı fizibilitesinin hazırlanarak ulusal ve/veya uluslararası fon kaynaklarından finansman sağlanmasına yönelik çalışma yapmak suretiyle merkezin kurulmasına katkı sağlanmasıdır.” diye konuştu.
Proje kapsamında, Denizli Büyük Veri Dijitalleşme Merkezinin kurularak, büyük verinin toplanması, ayrıştırılması, işlenmesi, bilgiye dönüştürülmesi, korunması ve yönetilmesi süreçlerinde işletmelerin farkındalık, kapasite, nitelik ve becerilerinin arttırılarak dijital dönüşüm süreçlerine katkı sağlanması amaçlanmaktadır diyen Konyalıoğlu, “Projenin özel amacı, Denizli’deki sanayi işletmelerinin rekabet gücünü ve uluslararası entegrasyonlarını arttırmak için, büyük veri alanında firmalara eğitim, danışmanlık, depolama, yazılım hizmetleri sağlayacak, aynı zamanda gençlerin veri etiketleme alanında istihdam edilebilirliğini arttıracak Denizli Büyük Veri Dijitalleşme Merkezi’nin kurgusunun geliştirilerek, teknik ve mali fizibilitesinin ortaya konulması; ayrıca merkezin kurulumu için uluslararası fon kaynaklarından finansman başvurusu yapmak üzere projenin hazırlanmasıdır.” dedi.
DSO bu proje ile, üyelerinden gelen yoğun talebi de göz önünde bulundurarak, üyelerinin dijitalleşme gayretlerine öncü olmayı amaç edinmiştir diye ifade eden, Konyalıoğlu, “Dijitalleşme ve endüstri 4,0 dönüşümüne ayak uydurma ancak büyük verinin elde edilmesi ve işlenmesi ile mümkün olabilecektir. Bu konu her firma için veri toplama, işleme, depolama, yazılım, danışmanlık, nitelikli işgücü vb. birçok hizmet ihtiyacını doğuracaktır. Bu noktada DSO, öncelikle Denizli imalat sanayi başta olmak üzere, tüm TR32 bölgesine hizmet verebilecek bir ‘Büyük Veri – Dijitalleşme Merkezi’ni bölgeye kazandırmayı hedeflemektedir.” şeklinde konuştu.