Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Açıkladı

Denizli Fırıncılar Odası ve Denizli Lokantacılar Odası üyesi esnaflar, Merkezefendi Kültür Merkezi'nde yapılan eğitimde buluştu.

2 odanın üyelerine 5996 Nolu "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" ile, gıda maddelerinin üretim sunum ve satışının yapıldığı tüm işletmelerde, ürünlerin içeriğini belirtir etiket kullanımının zorunluğu üzerine bilgilendirme yapıldı.

Güvenim Tam

Toplantıda konuşan Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, "Bugün üzerinde konuşacağımız 5996 sayılı yasanın birinci maddesinde kanunun amacı 'Gıda ve yem güvenilirliğini, halk sağlığı, bitki ve hayvan sağlığı ile hayvan ıslahı ve refahını, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunması da dikkate alınarak korumak ve sağlamak' olarak tanımlanmaktadır. Bizler, tam da yasanın amacında bahsedildiği gibi, milletimizin boğazından geçen her lokmanın temiz, doğal ve sağlıklı olmasını sağlamakla sorumlu iki mesleğin mensuplarıyız. Gerek lokantalarımız, gerek fırınlarımızın bir yandan vatandaşlarımızın sağlığını gözetirken, diğer yandan çevremizin korunması için gerekli tedbirleri alarak çalışağına inancım ve güvenim tamdır" dedi.

5996 sayılı yasanın üretim, sunum ve satışını yapılan her türlü üründe içerikleri belirten etiketlerin kullanımını zorunlu kılmakta olduğuna değinen Başkan Karadaban, "Yoğun çalışma hayatının içinde vakit ayırarak, sektörümüz için son derece faydalı olacağına inandığımız bu toplantıya katılan siz değerli fırıncı ve lokantacı esnaflarımıza da şahsım ve odam adına teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi Gıda Yüksek Mühendisi Yeşim Arslanalp ve Veteriner Hekim Hakan Balaban’ın kanunun kapsamı hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından fırıncılar ve lokantacıların sorularını yanıtladı.

Ege - Denizli Haberleri

Dikkat ! Kar Denizli'ye Geliyor
Denizli’de Kırmızı Altın Hasadı Başladı
Muğla'da deprem
DENİZLİ’DE EŞ ZAMANLI YAĞMUR DUASI
Tabutları Küçük Acıları Çok Büyük