“Deneyim Köprüleri” Panellerinin 2.si Yapıldı

“Deneyim Köprüleri” panellerinin ikincisi olan “Mühendislikte Tecrübe Paylaşımları” paneli 3 Mayıs 2019 tarihinde  PAÜ Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi

Deneyim Köprüleri Panellerinin ilki “MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK MESLEĞİNİN DÜNÜ, BUGÜNÜ VE GELECEĞİ” Paneli 31 ekim 2018 tarihinde, Denizli B.Ş. Belediye Başkanımız Sn. Osman ZOLAN, B.Ş. Belediye Meclis Başkan Vekili Sn. Ali DEĞİRMENCİ, DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmud GÜNGÖR’ün katılımlarıyla, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya TÜLEK’in Moderatörlüğünde, DSİ Planlama Şb. Müdürü Mustafa DEMİR, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Vekili Selçuk ACU ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas DEMİRCİ’nin sunumlarıyla ve PAÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin yüksek katılımıyla gerçekleştirilmişti.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) Denizli Şubesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Denizli İl Temsilciliği organizasyonunda “Deneyim Köprüleri” panellerinin ikincisi “MÜHENDİSLİKTE TECRÜBE PAYLAŞIMLARI” paneli, 3 Mayıs 2019 tarihinde Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Panele, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmud GÜNGÖR, Denizli Tarım İl Müdürü Yılmaz ERKAYA ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenciler katıldı. PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali AYDIN’ın yönettiği panel, İstiklal Marşı ve açılış konuşmaları ile başladı. Panelde, Türksat A.Ş. Daire Başkanı Dr. Ümit Cezmi YILMAZ, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Metin TÜRKER ve TDMMB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ethem YILDIRIM konuşmacı olarak yer aldılar.

PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali AYDIN, Teknoloji Fakültesi olarak, sanayinin talep ettiği donanıma sahip mühendisler yetiştirmek hususunda önemli faaliyetler yürüttüklerini, gerçekleştirdikleri bu türlü etkinliklerle sektörde tecrübeli yöneticileri öğrencilerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Milli Uydu Hakkında Sunum

Panelde, Türksat A. Ş. Daire Başkanı Dr. Ümit Cezmi YILMAZ, Türksat ve Milli Uydu Faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı. Türksat A. Ş.’nin kablo, bilişim ve uydu hizmetleri hakkında örnekler veren YILMAZ, Türksat uydularının tarihçesi ve günümüzdeki uygulamalar hakkında bilgiler sundu. Türksat 6-A haberleşme uydusunun Tübitak, Tusaş, Aselsan ve Ctech ortak projesiyle yüzde yüz yerli olarak 2020 yılında üretiminin tamamlanmasının beklendiğini söyleyen YILMAZ, bu konuda Türk mühendislerin önemli bir başarı gerçekleştirdiğini belirtti. YILMAZ, geçmişte yaşanan uydu kazaları hakkında da bilgiler vererek, öğrencilere bu konudaki tecrübelerini aktardı. Mühendisliğin çok önemli bir meslek olduğunu söyleyen YILMAZ, mühendislik hesaplamalarının çok hassas yapılması gerektiğini belirterek sunumunu tamamladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Metin TÜRKER, Türkiye Tarımı ve 2023 Vizyonu konulu bir sunum gerçekleştirdi. Tarım ve Gıda konularında önemli istatistikler veren TÜRKER, 2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyara ulaşmasının beklendiğini, her yıl 1,4 milyar ton gıdanın israf edildiğini, 39 ülkede gıda,  80 ülkede ise su sıkıntısı yaşandığını ve 2050 yılına kadar gıda üretimini % 60 artırma mecburiyeti bulunduğunu belirtti. Ülkemizde Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Bitki alanlarında yapılan faaliyetler hakkında bilgiler veren TÜRKER, gelişen teknolojiye bağlı olarak, Tarım 4.0 uygulamalarının yaygınlaşmaya başlayacağını ve bu alanlarda çok farklı mühendislik branşlarına ihtiyaç olduğunu söyleyerek, öğrencilere bu konularda tavsiyelerde bulundu.

Tecrübelerini Aktardı

TDMMB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ethem YILDIRIM, yaptığı konuşmada, öğrencilere mesleki ve kişisel gelişim konularında tecrübelerini aktardı. Mühendisliğin çok önemli bir meslek olduğunu belirten YILDIRIM, öğrencilere iş görüşmelerinden, kendilerini yetiştirmeleri gereken alanlara kadar önemli tavsiyelerde bulundu. Hayatın dengeden ibaret olduğunu söyleyen YILDIRIM, kazanmanın ve başarmanın yolunun mesleki yaşam ile sosyal yaşamı dengelemekten geçtiğini belirtti.

Panel, öğrencilerin soruları ve plaket takdimleriyle sona erdi.

Ege - Denizli Haberleri

Muğla'da 4.7 büyüklüğünde deprem
Beyağaçta O Gelenek Yasaklandı
Ambulans helikopter hastaneye çarptı
4.Kent Lokantası Açıldı 5.incisi Geliyor
Dördüncü kent lokantası hizmete açılıyor