Demirtaş: İş Güvencemiz Tehlikede!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pamukkale Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilciliğini ziyaret etti.

İKTİDAR, SOSYAL DEVLET İLKESİNDEN VAZGEÇTİ

MHP’li Meclis üyeleri, Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi Turgay Demirtaş  ile bir süre görüştü.

“İŞ GÜVENCEMİZ TEHLİKEDE”

Ziyarette konuşan Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi Turgay Demirtaş, kamu çalışanlarının iş güvencesinin tehlikede olduğunu söyledi. Demirtaş,  “Eğer 2015 genel seçimlerinde bu iktidar Anayasa’yı değiştirme çoğunluğuna sahip olursa, kafadan değiştirecekleri maddelerden biri Anayasa’nın 128. maddesidir. Çalışma hayatının çok ciddi tehditler altında.  İş güvencesinin devlet memurlarının varlık sebebidir.  İş güvencesini teminat altına alan madde, Anayasa’nın 128. maddesidir. Bu madde, devlet memurluğunu tanımlayan tek maddedir. Bu maddeye kafaya takan iktidar, maddenin kaldırılması konusunu Anayasa Uzlaşma Komisyonuna getirdi ancak bu, CHP ve MHP’nin itirazıyla geçmedi. Cumhurbaşkanımız, Başbakan olduğu dönemde, 17 Aralık tarihinden sonra ‘657’yi değiştireceğiz, iş güvencesini kaldıracağız’ demişti.  Devlet memurlarını kapının önüne koyamıyorlar. Çünkü Anayasa’nın 128. maddesi var, bundan kaynaklanan 657 sayılı DMK var ve yargı hakkımız var.   Biraz önünü görebilen insanlar, kendilerine kurulmak istenen bu tezgâhı görür. Eğer 2015 genel seçimlerinde bu iktidar Anayasa’yı değiştirme çoğunluğuna sahip olursa, kafadan değiştirecekleri maddelerden biri Anayasa’nın 128. maddesidir” dedi. Demirtaş, ziyaretlerinden dolayı MHP’li meclis üyelerine teşekkür etti.

“VATANDAŞ BORÇ BATAĞINDA”

12 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın sosyal devlet ilkesinden vazgeçtiğini belirten MHP Pamukkale Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ahmet Durmaz da konuşmasında “Bugün sosyal devlet ilkesinden vazgeçip, tüccar devlet anlayışıyla vatandaşlarımızı güvencesiz işlere, düşük ücrete ve işsizliğe mahkûm edenler, bugünkü durumun en büyük sorumlusudur. Vatandaşlarımız, borç batağı içinde, kımıldayacak halleri yok. Bu nedenle insan onuruna yakışmayan ortamlarda yaşıyorlar.” dedi. Borç batağındaki vatandaşların ödeme güçlüğü çektiğini belirten Durmaz,  tedbir alınmadığı taktirde, Türkiye’de kredi batağı sorunu yaşanacağını ve sosyal patlamaların olabileceğini vurguladı.

Türkiye’nin  OECD ülkeleri arasında en düşük istihdam oranına sahip  olduğunu ifade eden Durmaz, “OECD ülkelerinde istihdam oranı ortalama yüzde 66 iken, bu oran Türkiye’de yüzde 48 ile en düşük seviyede. Yani Türkiye’deki her yüz kişiden sadece 48’i ya çalışıyor ya da iş arıyor, ama geriye kalan yüzde 52’lik kesim sadece tüketici durumunda. O yüzden

Türkiye’de neredeyse her sokağın başında bir alışveriş merkezi var ve vatandaşlar ne pahasına olursa olsun harcama yapmaya yani tüketmeye yönlendiriliyor. Ülkemiz ekonomisinin içinde bulunduğu açmazlar, ekonomideki büyümeye rağmen yeterince istihdam yaratamayan bir yapı arz ediyor. Maaş artışlarında, piyasalarda yaşanan durgunluk, ucuz ve kalitesiz ithal ürünler gibi nedenlerle düşen enflasyona bağlı kalınması, çalışanlara ekonomik büyümeden pay verilmemesi sonucunda emeklinin, memurun, işçinin maaşı reel olarak azalıyor. Zorunlu tüketim harcamaları enflasyonun üzerinde zamlanırken, maaşların enflasyon kadar artması, dar ve sabit gelirli kesimin borç batağına saplanmasına neden oluyor. Ülkemizde son yıllarda gerek kredi kartı gerek bireysel krediler gerekse konut kredileri yoluyla halkımız büyük bir borç batağının içine çekiliyor” diye konuştu. 

 

MESUT GÜLER 

Siyaset Haberleri

Mahmut Arıkan Saadet Partisi'nin Yeni Genel Başkanı
AKP Sözcüsü Ömer Çelik Adana’da erken seçim açıklaması yaptı
Kılıçtaroğlu nun mahkemedeki  ifadesi
Saygı Öztürk'ten çarpıcı Kayyum kulisi: Sayı 15-16'yı bulacak
Ben öldürülürsem 3 sorumlu var