DEKSAD'dan Onkoloji Çalışanlarına Ziyaret

Denizli Kadın Sağlıkçılar Derneği (DEKSAD) Dünya Kanser Günü nedeniyle Denizli Devlet Hastanesi (DDH) Onkoloji Bölümü Çalışanlarını ziyaret etti.

DEKSAD Başkanı Gülay Dinç, ziyarette yaptığı konuşmada, “Her yıl 4 Şubat Dünya Kanser gününde Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) ve ortak kuruluşların birlikte yürüttüğü, her yıl milyonlarca ölüme neden olan ve pek çoğu önlenebilir olan bir hastalığı karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla tüm dünyada kampanyalar düzenlenmektedir. Kanser, dünyada ve ülkemizde ölüm sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı problemidir. Bu oran her geçen gün artmakta, 2015 yılında kanserden ölümlerin tüm ölümler içerisinde ilk sıraya çıkacağı öngörülmektedir. Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı Başkanı Dr. Christopher Wild "Dünya Kanser raporuna göre kanser, bu nesil için toplumdaki en önde gelen sağlık sorunudur" demektedir. "Kanserin kontrolü ve önlenmesi konusunda acil tedbirler alınmaz ise sıklığı ve etkileri açısından, özellikle gelir düzeyi düşük ülkeler basta olmak üzere pek çok ülkede vahim durumlar ortaya çıkacaktır" dedi.

Dinç, Aralık 2013 de yayınlanan "Dünya Kanser Bildirgesi"ne göre ana hedef "Kansere bağlı erken ölümlerin engellenmesiyle beraber kanser tanısı alanlarda yaşam oranlarının ve yaşam kalitesinin artırılması" olarak belirlenmiştir” dedi.

DEKSAD Başkanı Gülay Dinç, Başkan Yardımcısı Burtay Akbulut, Üye Aslı Bek ve Kadriye Türk Denizli Devlet Hastanesi Medikal Onkoloji ve Onkoloji Bölümü Yataklı Servisi çalışanlarıyla bir süre görüştüler. DEKSAD üyeleri ziyarette Uz. Dr. Ömer Uyanık ve hemşirelerle görüşerek özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler. Onkoloji Bölümü çalışanları da DEKSAD üyelerine ziyerettten dolayı memnun kaldıklarını ifade ettiler.

MESUT GÜLER

 

Spor Haberleri

Denizlispor'un Kapısına Kilit Vuruldu
Semerci "Denizlispor'un Kayyuma Gitmesi Denizli İçin Kara Bir Lekedir"
Dev Derbide 3 Puan Beşiktaş'ın
Horoz Madin'de de Dağıldı Gitti
Tarihi fark yedik