D.D.H Gastroenteroloji Cerrahi Kliniği Hizmete Devam Ediyor

Denizli Devlet Hastanesi, Gastroenteroloji Cerrahi Kliniğinde; cerrahi işlemler başarıyla gerçekleştiriliyor.

Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahı Doç. Dr. Hamza Çınar, Gastroenteroloji Cerrahi Kliniğinde; sindirim sistemi kanserleri, yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsaklar, anüs bölgesi, karaciğer, safra kesesi, obezite cerrahisi, mide botoksu, mide balonu ve metabolik cerrahi işlemleri başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye’de çok az hastanede bulunan Gastroenteroloji Cerrahi Kliniği Denizli Devlet Hastanesi’nde de hizmet veriyor. Gastroenteroloji Cerrahinin sindirim sisteminde meydana gelen hastalıkların cerrahi yöntemler kullanarak tedavi edildiği klinikte Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hamza Çınar görev yapıyor.

Doç. Dr. Hamza Çınar; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra genel cerrahi uzmanlığını Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesinde 4 yıl Genel Cerrahi öğretim üyesi olarak görev yaptı. İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2 yıl daha eğitim alarak Gastroenteroloji Cerrahisi uzmanı ve Genel Cerrahi Doçenti oldu.

Elde ettiği bilgi birikimini şimdi de Denizli Devlet Hastanesi’nde şifa arayan hastalar için kullanacak olan Doç. Dr. Hamza Çınar klinikte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi: Çınar; “Sindirim sistemi yemek borusundan başlayarak mide, onikiparmak bağırsağı, karaciğer, safra kesesi ve yolları, pankreas, ince bağırsak, kalın bağırsak ile anüse kadar olan tüm organları içerir. Sindirim sisteminin dahili hastalıkları ile ilgilenen bilim dalına gastroenteroloji, cerrahi hastalıkları ile ilgilenen bilim dalına iste gastroenteroloji cerrahisi adı verilir. Gastroenteroloji cerrahi kliniğinde yemek borusu hastalıkları, mide ve duodenum hastalıkları( kanser, morbid obezite/kilo ameliyatı, metabolik cerrahi, her türlü tümör), ince ve kalın bağırsak hastalıkları(rektum ve kolon kanseri cerrahisi), anüs ve anal kanal hastalıkları, karaciğer, pankreas, safra kesesi ve safra yolları hastalıkları ( karaciğer kanseri, kist hidatik, safra kesesi taşı, pankreas kanseri) değerlendirilip cerrahi tedavileri gerçekleştirilmektedir. Cerrahi işlemler kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Hastanın ameliyata uygunluğu, kronik hastalığının olup olmadığı, yaşı, kilosu, genel sağlık durumu ve teşhis edilen hastalığın hangi evrede olduğu gibi etmenlerle bağlı olarak en uygun ameliyat yöntemi belirlenir. Gastroenteroloji cerrahi bölümünde açık ve kapalı ameliyat yöntemi uygulanmaktadır” dedi.

Sağlık / Faydalı Bilgiler Haberleri

20 KASIM 2024 DÜNYA KOAH GÜNÜ
Hürriyet Sağlık Sen 3 Gün İş Bırakıyor
Talihsizlikler Karaca'nın Peşini Bırakmıyor
İlaca dev zam geliyor
Bozuk Gıdada Ölmüşüz de Haberimiz Yok