Çivril'deki Höyük'te 50 yıl Aradan Sonra Kazıya Başlanıldı

Çağlar arası kırk kültür tabakasının tespit edildiği Beyce Sultan Höyüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 12 ay boyunca kazı listesine dahil edildi.

Denizli'nin Çivril ilçesinde Menteş ile Kocayaka Mahallesi arasında bulunan çağlar arası kırk kültür tabakasının tespit edildiği Beyce Sultan Höyüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 12 ay boyunca kazı listesine dahil edildi. 

Beyce Sultan Höyüğü, Kalkolitik Çağ’dan Bronz Çağı’na, Selçuklu’dan Bizans İmparatorluğu’na çok geniş zaman diliminde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, çalışmalar sonucu buradan çıkan eserler 5 bin yıllık geçmişe ışık tutmaktadır.

40 kültür tabakasının yer aldığı Beyce Sultan Höyüğü, Büyük Menderes Irmağı ve onun kollarını oluşturan çayların suladığı verimli Çivril Ovası’nda yer alır. Beycesultan yerleşiminde Geç Tunç Çağ döneminde doğu-batı yönünde uzanan metre genişliğinde caddeler ve bu caddeler  arasında çok iyi parsellenmiş iki katlı evler yer almaktadır.

Beyce Sultan Höyüğü'nde elli yıl sonra EgeÜniversitesi Edebiyat Fakultesi Arkeoloji Bölümü Başkanı  Prof. Dr. Eşref Abay Başkanlığı'nda Temmuz 2007 tarihinde tekrar arkeolojik kazı yapılmaya başlanılmıştı.

İlçe Haberleri Haberleri

MHP'den 3 milletvekili istifa etti!
Mansur Yavaş Neden Hedefte?
YAĞ FABRİKASI ÜRETİCİ İÇİN HAZIRLANDI
DENİZLİ'DE TOPLU ULAŞIMA ZAM
TUSAŞ saldırısında şehit sayısı 5'e çıktı