Can Azerbaycan'ın Bağımsızlık Yıldönümü

AZERBAYCAN’IN BAĞIMSIZLIK YILDÖNÜMÜ MUHTEŞEM BİR KONSERLE KUTLANDI

18 Ekim 1991’de yeniden bağımsızlığını ilan eden Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü ve Nahçıvan’ın kuruluşunun 100. yılı, Iğdır’da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Iğdır Azerbaycan Evi ve Türkiye’nin Nahçıvan Başkonsolosluğunca, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa Vali Ercan Turan, Cumhuriyet başsavcısı Meric Dede,Nahçıvan Kültür Bakanı Hasan Seyidov, Türkiye’nin Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya, Emniyet Müdürü Erden Sakarya ,Iğdır Azerbaycan Evi Başkanı Ziya Zakir Acar, Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal,Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır şube başkanı İlteriş Taşkınsu, Ak Parti il başkanı Ali Kemal Ayaz, Nahçıvan Harici İşler Başkanı ,protokol üyeleri, Türkiye ve Azerbaycan’dan vatandaşlar katıldı.

 İki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan program, konuşmaların yapılmasıyla devam etti.

Programda Nahçıvan Devlet Filarminoyası Dans ve Ses Topluluğu tarafından dans gösterileri yapıldı, konser verildi.

Programda konuşan Vali Ercan Turan  Turan, "Türkiye-Azerbaycan denildiğinde aklımıza Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir sözü gelir: 'Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir.' Biz hep öyle bilmişiz, Azerbaycan'ın sevinciyle mutlu olmuş, Azerbaycan’ın kederi ise hep bizim kederimiz olmuştur." dedi.

Vali Turan, konuşmasını, "Üç renkli bayrağınla mesut yaşa Azerbaycan!" ifadesiyle tamamladı.

Türkiye’nin Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya,’da yaptığı konuşmada, Türkiye ile Azerbaycan ilişkileri her geçen gün gelişmektedir. Türkiye’de Azerbaycan sevgisi, Azerbaycan’da Türkiye sevgisi en yüksek noktadadır. Biz bunu Şubat depreminde gördük. Nahçıvan halkı en büyük desteği vererek Türkiye’ye 52 tır yardım gönderdik. Türkiye ile Azerbaycan arasında ticari ekonomik gelişmeler olurken kültürel ilişkilerde gelişiyor. Iğdır’da yaptığımız çeşitli etkinliklerle kültürel ilişkileri artırıyoruz. Azerbaycan’ın bağımsızlık yıl dönümü kutlu olsun. Bizler iki devlet bir milletiz ”dedi.

Nahçıvan Kültür Bakanı Hasan Seyidov’da”Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kültürel ilişkiler her geçen gün daha çok  artıyor. İki ülke devlet başkanları bütün dünyaya birlik beraberlik kardeşlik mesajı veriyor. Bugün Azerbaycan’ın bağımsızlık yıldönümü aynı zamanda Nahçıvan’ın kuruluşunun 100 yılı bir millet iki devlet felsefesiyle bir aradayız. ”şeklinde konuştu.

 Iğdır Azerbaycan Evi Başkanı Ziya Zakir Acar,”da 18 Ekim 1991’de yeniden bağımsızlığını ilan eden Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü ve Nahçıvan’ın kuruluşunun 100. yılı, Iğdır’da büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Azerbaycan’ın bağımsızlık yıldönümü kutlu olsun.”dedi.

Programda Nahçıvan Devlet Filormonyası Dans ve Ses Topluluğu birbirinden güzel gösterilerini sergilediler. İzleyenler program boyunca alkış tutarak muhteşem geceye renk kattılar.

Özel Haber Haberleri

PAÜ Tarlaya Balık Ekti ''Balıklar Kavağa Çıktı''
PAÜ Sosyal Tesislerinde Grev Kararı Alındı
İslam Dinine Göre Hayvan Hakları
PAÜ'de ''Bir Kereden Bişey Olmaz'' Kate Küllisi
"DOĞU TÜRKİSTAN'DA TÜRK SOYKIRIMI"