İlçe ile ilgili brifing alan Vali Altıparmak, Muhtarlarla da bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Toplantıda yıllardır yapılamayan Denizli-Çameli yolunun bu yılın sonunda açılacağı müjdesi verilirken, Vali Altıparmak sinek larvalarıyla mücadele için sirke verilmesini isteyen bir muhtardan da sirkeyi kendilerinin yapmalarını istedi.
15 Haziran 2016 tarihinde Denizli'de görevine başlayan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, ilçe ziyaretlerine başlamış, Baklan ve Çivril’in ardından son olarak 15 Temmuz günü Honaz ilçesini ziyaret etmişti. Aynı gün gece hain darbe girişiminin ardından ilçe ziyaretlerine ara veren Vali Altıparmak, bugün Çameli ilçesi ile ilçe ziyaretlerine tekrar başladı.
İlk olarak Çameli ilçesine giden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Çameli Kaymakamlığı önünde Kaymakam Şeref Albayrak, Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve diğer ilçe protokol üyeleri tarafından karşılandı. İlçe ziyaretinde İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılıçaslan, Karayolları Şube Şefi Sait Arıduman, DSİ Şube Şefi Muhittin Püskül, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Gülsüm Çelebi Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy ve DESKİ Kanalizasyondan sorumlu Daire Müdürü Hasan Göker hazır bulundu.
Kaymakam Şeref Albayrak'ı Makamında ziyaret eden Vali Altıparmak, daha sonra Belediye Binasında düzenlenen toplantıda muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile daire müdürlerini bir araya getirdi. Toplantı öncesi Kaymakam Albayrak, Vali Altıparmak ve beraberindekilere ilçenin genel durumu, sorunlarını ve taleplerini içeren brifing verdi. Brifingin ardından muhtarların sorunlarını dinleyen Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Arıkaya Mahalle Muhtarı Hikmet Güngör’ün meyve sineğiyle mücadele için 'sirke' talebi Vali Altıparmak’ın tepkisini çekti. Muhtarın sinek larvalarıyla; kimyasal mücadeleden çok sirkeli mücadelenin etkili olduğunu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden sirke talep etmesi üzerine Vali Altıparmak devreye girerek yenilen elmaların kabuğunu atmamalarını ve bununla kendi sirkelerini kendilerinin yapmalarını istedi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından maddi durumu iyi olmayan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Vakıf tarafından yapılan evlerin hazine arazisi veya belediye arazisine yapılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara tahsis edilmesini, tapu ve devir işlemlerinin yapılmamasını söyleyen Vali Altıparmak, annesine, babasına ve ailesine bakmayan kişilere bu yerleri bırakmanın bir anlamının olmayacağını ve yanlış bir uygulama olacağını söyledi.
Köylerinde kanalizasyon olmayan ve kanalizasyon döşenmesini isteyen muhtarlara da kanalizasyon ile ilgili sıkıntıları açıklayarak çevre kirliliğinin önlenmesi, toprağın ve yeraltı sularının kirlenmemesi ve balık ölümlerinin yaşanmaması için foseptik çukurlarını kullanmaya devam etmeleri tavsiyesinde bulunan Vali Altıparmak kanalizasyon olmayan köylerin mümkünse kanalizasyon yaptırmamalarını istedi.
Toplantıda söz alan Kirazlıyayla Muhtarı Mustafa Özyer ise DESKİ’nin tahsil ettiği atık su bedelinin alınmasından yakındı. Foseptik kullanmalarına ve kanalizasyonları olmamasına rağmen kendilerinden atık su bedeli alınmasının haksızlık olduğunu belirten Özyer duruma çare bulunmasını istedi. Eleştirileri yanıtlayan DESKİ Kanalizasyondan Sorumlu Daire Başkanı Hasan Göker, atık su bedelinin kanun gereği alındığını söyledi. Bir muhtarın yanındaki su faturasını inceleyen ve atık su bedelinin yüksek olduğunu gören Vali Dr. Ahmet Altıparmak, soruna çözüm bulunması konusunda gerekli çalışmanın yapılması ve girişimde bulunulması talimatını verdi. Toprak sulama kanallarının beton kanallara dönüştürülmesi konusunda Vali Altıparmak basınca dayalı boru yapılmasını önerdi ve bu konuda gerekli incelemelerin yapılmasını istedi.
Yaptığı konuşmalarda öğretmenlere, askerlere ve memurlara da seslenen Vali Altıparmak, bol bol kitap okumalarını, görev yaptıkları yerlere bilgi paylaşımında bulunmalarını ve katkı sağlamalarını istedi. Yapımı yılan hikâyesine dönen ve yıllardır Çamelilerin adeta hayali haline gelen Denizli-Çameli yoluyla ilgili açıklamalar da yapan Vali Altıparmak, çalışmaların yoğunlaştırıldığını, 2016 yılı sonunda yolu hizmete açmayı planladıklarını, yüklenici firmanın 50 kamyon, 30 ekskavatör ve 210 personel ile çalıştığını söyledi. Ekiplerin 24 saat esasına göre geceli gündüzlü çalıştıklarını belirten Vali Altıparmak, yakın zamanda Çamelilerin yeni yollarına kavuşacakları müjdesini verdi.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, toplantının ardından Çamelili şehit aileleri ile bir araya geldi. 1987 yılında İstanbul’da şehit olan Polis Memuru Servet Özdemir, 1995 yılında Hakkari’de şehit olan Er Ali Akyol, 2010 yılında Şırnak’ta şehit olan Er Muhammet Özbek, 2007 yılında Gümüşhane’de şehit olan Er Basri Arslan ile 1999 yılında Gölcük’te şehit olan Er Bahadır Akdağ’ın ailelerine taziyelerini ileten Vali Altıparmak, her şehit ailesinin ve gazinin Devlete emanet olduğunu söyleyerek, şehit yakınlarının sıkıntılarını dinleyerek istek ve taleplerinin olup olmadığını sordu.
Çameli gezisinde UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen kendi öz şivesi ile Türkü söyleyen Çamelili Hayri Dev’i de ziyaret eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Hayri Dev’den kendine özgü şivesi ile söylediği Türküleri dinledi.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak son olarak yapımında son noktaya gelinen ve ilçe ve bölge için hayati önem arz eden 27 yataklı Çameli Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu. Burada gelinen son noktayı yerinde inceleyen Vali Altıparmak, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk ve diğer yetkililerden bilgi alarak hastanenin ihale süresi içindeki zamanda bitirilerek hizmete açılması için yetkililere talimat verdi.