Mahalle sakinleri temiz karları toplayarak kar kuyularına dolduruyor, yazında karları kuyudan çıkararak başta Çameli ve Denizli olmak üzere çeşitli merkezlerde kar şerbeti olarak satıyor.
Tarımla uğraşan çiftçiler kış aylarında inzivaya çekilir ama Çameli’ye bağlı yüksek rakımlı birçok Mahallesi’nde çiftçiler yaz kış demeden çalışıyor. Yazları hububat, mısır, fasulye ve meyve gibi ürünlerin yetişrildiği mahallede çiftçiler şimdilerde yazın vazgeçilmez lezzeti olan kar şerbeti için kar kuyuluyorlar.
Erken Saatlerde İş Başı
Ramazan Kınayer ve ailesi sabahın erken saatlerinde traktörleri ile karın temiz olduğu alanlara çıkıyor. İmece usulü tüm akrabalar kar kuyusuna kar dolduruyorlar. Yaz mevsimi gelince, özellikle Ramazan ayı gelince oruçlarda, düğünlerde ve mevlitlerde köy halkına serin serin kar satıp para kazanıyorlar.
ÇAMELİ GAZETESİ