Odun ateşinde yavaş yavaş kaynayan kazanda Çameli'de Mutfağı'nın kışlık yiyeceği Domates sosu hazırlanıyor.
Kışlık Hazırlık Yapan Günnaz ve Pakize Özdemir, "Kış hazırlığımızı, konu komşu ile birlikte yaparız. Bir nevi şenliğe dönüşür. Yalnız yapılacak şeyler değil. Domates sosu kaynarken altında yanan ateşten çıkan közlerin üzerinde çay demleriz, patetes, patlıcan, soğan gibi sebzeleri pişiririz. Hamur mayalandıktan sonra hazırlanan ekmekler de közün üzerinde pişirilir. Kadınlar bunları hazırlar, toplu halde yeriz. Sohbetler edilir yorgunluk unutulur." dedi
Eylül de Bitecek
Çameli’de Her kış sezonu öncesi kış mevsiminde tüketilmek üzere hazırlanan pekmez, yufka, turşu ,salça gibi yiyeceklerin imece usulü hazırlanması hem bayanlar arası dostlukları hem de aralarındaki yardımseverliği güçlendiriyor. Kışın yemek için Tarhana,Salça,Pekmez kaynatacaklarını belirten Özdemir: "Eylül ayı içerisinde kış hazırlıklarımızı tamamlayacağız." dedi