Çal'da, Muhteşem Kumda Kahve Keyfi

Unutulmaya yüz tutan geleneksel Türk kahve kültürü kumda kahve Çal’ın Kabalar Mahallesi’nde yeniden canlanıyor.

Kahve işletmecisi 57 yaşındaki Özcan Usul kumda kahve keyfini başlamanın gururunu yaşıyor.

 

Çal’ın Kabalar Mahallesi’nde kahve işleten 57 yaşındaki Özcan Usul, kumda kahve keyfiyle geleneksel Türk kahve kültürü yeniden canlanıyor. Özel olarak deniz kumları arasından seçilen ve 300 dereceye dayanıklı kumların kullanılmasıyla yapılan yeni ürün kahve severlerin nostalji yaşamasını ve damak zevklerine uygun yeniden geleneksel Türk kahve kültürünü yaşamalarını sağlıyor.

Kumda Kahve keyfiyle geleneksel cezvede pişirilen Türk kahve kültürünün yerinden canlandığına dikkat çeken Özcan Usul, “Teknolojinin gelişmesiyle birçok kültürel unsurumuz ortadan kalmış veya kalkmaya yüz tutmuştu. Sıcak içecek gurupları içerisinde de tek tip üretimle yapımı kolaylaşan, ancak önemli bir kültürün yok olmasına neden olan Türk Kahve kültürünün yeniden canlanması ve yeni nesillere doğru aktarılması cezve içerisinde kumda pişirilmiş kahve ile yeniden hayat buldu. Bu kez teknoloji geleneklerimizi kurtardı. Kumda kahve şu ana kadar benim gördüğüm kahve teknolojilerinden en iyisi bence çünkü geleneklerimize göre kahve eskiden çok kısık ateşte külde hazırlanıyordu ve hazırlanması zaman aldığı için kullanımı azalmıştı. Yeni nesil neredeyse bilmiyor bu yöntemle hazırlanan kahveyi ve dolayısıyla da lezzetini. Son zamanlarda kahve hızlı tüketilmeye başlandı, bir iki dakika içinde kahveler hazır köpüksüz ve eski tadından uzak olarak hazırlanıp tüketilir oldu. Bu Osmanlı'dan gelen bir gelenek olduğu için çok beğeniyorlar” dedi.

Ege - Denizli Haberleri

Dikkat ! Kar Denizli'ye Geliyor
Denizli’de Kırmızı Altın Hasadı Başladı
Muğla'da deprem
DENİZLİ’DE EŞ ZAMANLI YAĞMUR DUASI
Tabutları Küçük Acıları Çok Büyük