DENİZLİ (AA) -
Pekmez yapmak için tarladan getirilen üzümler yıkandıktan ezilerek şırası alınıyor.
Sonra ateşe koyulan kazanlarda kaynatılan üzüm şırası pekmez haline getiriliyor.
Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede geleneksel olarak doğal yöntemlerle üzümden pekmez yapılmaya devam edildiğini ve ilçedeki evlerde 100-200 kilogram civarında pekmez üretimin yapıldığını söyledi.
Uzun Uğraşlarla
Pekmez yapan Durdane Mercan ise uzun uğraş sonunda üzümün pekmeze dönüştürüldüğü belirterek, "Pekmezi kaynatırken savururuz. Eğer savrulmazsa tadı acı olur. Üzümün çekirdeği çok faydalıdır. Pekmezi kan yapıcıdır. Öksürüğe çok iyi geliyor. Şimdiye kadar hiç öksürük şurubu içmedim sadece pekmez içtim. "dedi.